camillepissarro Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzień dobry. To mój pierwszy post. Potrzebuję pomocy z dyskiem zewnętrznym. Po podłączeniu pojawiają się jedynie skróty, chociaż zapełnienie dysku jest takie jakie było, ale nie można wejść w foldery. Nie bardzo wiem o co chodzi. Listing w USBFix pokazuje komunikat: Line 18145(File"C:\UsbFix\Go.exe") Error: Variable must be of type"Object". Proszę o wskazówki, jeśli to możliwe. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Źle trafiłeś, bo @Picasso nie ma teraz możliwości zbyt dużo czasu poświęcać na pomaganie (https://www.fixitpc.pl/topic/20392-kolosalny-ba%C5%82agan/) Skoro u Ciebie USBFix nie chce działać, to spróbujemy inaczej. 1) Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :OTLSRV - File not found [Auto | Stopped] -- C:\Program Files\Common Files\AVG Secure Search\vToolbarUpdater\17.1.2\ToolbarUpdater.exe -- (vToolbarUpdater17.1.2)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\wtsmpflt.sys -- (WtSmpFlt)DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\wtsmpadap.sys -- (wtsmpadap)DRV - [2013-11-10 23:42:57 | 000,037,664 | ---- | M] (AVG Technologies) [Kernel | System | Running] -- C:\WINDOWS\system32\drivers\avgtpx86.sys -- (avgtp)FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@SonyCreativeSoftware.com/Media Go,version=1.0: C:\Program Files\Sony\Media Go\npmediago.dll File not found[2013-11-10 23:53:07 | 000,003,727 | ---- | M] () -- C:\Program Files\Mozilla Firefoxavg-secure-search.xml[2013-11-10 23:42:57 | 000,037,664 | ---- | M] (AVG Technologies) -- C:\WINDOWS\System32\drivers\avgtpx86.sys[2013-11-13 21:22:10 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\AVG Secure Search:Files225cdf9_a.exe /alldrivesPuoiw.EXE /alldrivestAuoceY.exe /alldrivesG:\*.lnkattrib /d /s -s -h G:\* /C:Reg[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2][HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}"[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-21-73586283-1606980848-1417001333-1005\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-:Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. 2) Zrób nowy log z OTL. Ale oprócz normalnych ustawień, dodaj jeszcze jedno:W pole Własne opcje skanowania/Scrypt wklej: %systemdrive%\*.*type G:\autorun.inf /C i dopiero wtedy kliknij Skanuj. jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Hej Jessi, dzięki za pomoc. Zrobiłem tak jak napisałaś. Nie mogłem wgrać (brak uprawnień) pliku w notatniku z końcówką -.log. Przekopiowałem to co było do notatnika. Na dysku nie ma teraz skrótów i folderów. Po skanowaniu OTL, mogę wejść w foldery - są wyblakłe ( wcześniej też mogłem po użyciu OTL - także były wyblakłe) OTL.Txt Extras.Txt 11142013_133821.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 G:\aG:\PQI G:\yera G:\a\update Znasz te? jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Tych nie znam G:\a G:\a\update Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :FilesG:\autorun.infG:\aG:\a\update:Reg[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2][HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]"Hidden"=dword:00000001[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]"SuperHidden"=dword:00000001[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]"ShowSuperHidden"=dword:00000001[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden][HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\SuperHidden\Policy\DontShowSuperHidden]@=""[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]"CheckedValue"=dword:00000001:Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Napisz, jak oceniasz teraz sytuację. jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Załączyłem raport w notatniku. Mogę teraz wejść w dysk (wcześniej, nawet jak nie było skrótów wchodziłem przez : otwórz albo eksploruj). Folderów dalej nie widać. Na dysku jest to co poniżej. bookmarks test_write1.dvr test_write2.dvr Nowy Dokument tekstowy (3).txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Spróbuj zrobić log z USBFix w Trybie Awaryjnym (F/8 przed startem Systemu) jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Zrobiłem listing USBFix (ale nie w trybie awaryjnym - nie chciał zadziałać??). Załączam nowe OTL i Extras. Przepraszam jestem trochę zielony jeśli chodzi o komputery. Klawisz F8 przed startem systemu nie otworzył trybu awaryjnego. Jak mam podłączony dysk to po restarcie system nie może się uruchomić (kursor w lewym górnym miga na czarnym tle). Extras.Txt OTL.Txt UsbFix Listing 7 KOMPUTER.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :Filesattrib /d /s -s -h G:\* /CG:\a Kliknij w Wykonaj Skrypt. Potem zrób nowy log z USBFix. jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Skrypt OTL i listing w USBFix zrobione. skrypt OTL.txt UsbFix Listing 8 KOMPUTER.txt Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Jessica, mógłbym Cię przeprosić teraz? Nie będzie mnie w domu przez 4h. Hej Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Jessica, mógłbym Cię przeprosić teraz? Nie będzie mnie w domu przez 4h. Ależ tu nikt nikogo nie pogania. :) Coś OTL nie zmienia atrybutów tych ukrytych folderów. Spróbujemy inaczej: 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: DEL /S "G:\a"attrib /d /s -s -h G:\* PAUSE Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako: FIX.BAT > Uruchom ten plik dwuklikiem. 2) Zrób nowy log z USBFix. jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Hej Zrobiłem tak jak napisałaś. Listing z USBFix załączony. Jak jeszcze raz chciałem zrobić listing to wyskakuje: Line 18145(File"C:\UsbFix\Go.exe") Error: Variable must be of type"Object". UsbFix Listing 9 KOMPUTER.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Nic z tego. U Ciebie żadne komendy nie działają, więc nie da się usunąć atrybutów z tych ukrytych folderów, ani usunąć tego G:\a @Picasso pewnie zna jeszcze jakiś inny sposób na usunięcie tego"a" i tych atrybutów. Może za kilka tygodni tu zajrzy. EDIT: możemy spróbować użyć komend na każdy folder oddzielnie: Otwórz Notatnik i wklej w nim: attrib /d /s -s -h G:\dellattrib /d /s -s -h G:\Filesattrib /d /s -s -h G:\FLAC MP3attrib /d /s -s -h G:\nikon sdattrib /d /s -s -h G:\PQI 15GBattrib /d /s -s -h G:\pulpitattrib /d /s -s -h G:\seagateattrib /d /s -s -h G:\yeradel /s G:\apause Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako: FIX.BAT > Uruchom ten plik dwuklikiem. Zrób nowy log z USBFix. jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ok. Bardzo Ci dziękuje za czas i pomoc A myślisz że format wszystko załatwi? Dysk mogę otworzyć po skanowaniu OTL (wyskakują wtedy foldery). Dziękuje raz jeszcze Jessica. Fajne forum. Dużo wiesz. Hej Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 a próbowałeś tego ostatniego mojego zalecenia? Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Jeszcze nie, teraz spróbuję. Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Tak zrobiłem, część folderów (5 na 8) mi wróciło (tzn. nie są wyblakłe). Zrobiłem skan OTL, USBFix nie chciał zadziałać. (komunikat: Line 18145(File"C:\UsbFix\Go.exe") Error: Variable must be of type"Object".) Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Odzyskałem 5 folderów. Brakuje mi trzech. Dobranocka Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 USBFix nie chciał zadziałać. (komunikat: Line 18145(File"C:\UsbFix\Go.exe") Error: Variable must be of type"Object".) W USBFix kliknij na przycisk UNINSTALL. Potem ściągnij go od nowa. jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Hej Nie działa. Odinstalowałem, ściągnąłem, zainstalowałem. Kilka razy. Dalej ten sam problem: (komunikat: Line 18145(File"C:\UsbFix\Go.exe") Error: Variable must be of type"Object".) Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 masz jakiś bardzo dziwny System, bo u mnie USBFix działa bez problemów. Podaj nazwy tych ukrytych folderów - spróbujemy jeszcze raz z podobnym Skryptem, jak ostatnio jessi Odnośnik do komentarza
camillepissarro Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 FLAC MP3 nikon sd PQI 15 GB , oprócz tych są jeszcze : $ RECYCLE.BIN a RECYCLE System Volume Information Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 "a" spróbuj usunąć poprzez SHIFT+DEL Potem: Otwórz Notatnik i wklej w nim: attrib /d /s -s -h G:\FLAC MP3attrib /d /s -s -h G:\nikon sdattrib /d /s -s -h G:\PQI 15GBPAUSE Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako: FIX.BAT > Uruchom ten plik dwuklikiem. Napisz, czy to coś dało? jessi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi