unlaw Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam, Mam dość palącą sprawę. Po podłączeniu dysku zewnętrznego (ADATA Classic CH94) na nie swoim komputerze, nie mogę znaleźć żadnych plików które się powinny na nim znajdować - dysk jednak jest w połowie pełny. Próbowałem już sprawdzać czy są jakieś ukryte pliki, ale nic nie wyskoczyło.W załączniku przedstawiam log z OTL który przed chwilą zrobiłem - mam nadzieję że jest w porządku, robiłem to pierwszy raz w życiu. Czy ktoś się orientuje co to może być? Wirus, błąd logiczny dysku czy ewentualnie coś innego? Dziękuję z góry za pomoc!Pozdrawiam. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Źle trafiłeś, bo @Picasso nie ma teraz możliwości zbyt dużo czasu poświęcać na pomaganie (https://www.fixitpc.pl/topic/20392-kolosalny-ba%C5%82agan/) W logu nie ma żadnej infekcji. Zrób log z USBFix z opcji LISTING https://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekcja-zbi%C3%B3r-narz%C4%99dzi-usuwaj%C4%85cych/?do=findComment&comment=74 Zobaczymy, jaka jest sytuacja. jessi Odnośnik do komentarza
unlaw Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Na wstępie - dzięki za pomoc!W załączniku przesyłam loga z usbfix. Tak tylko dla pewności napiszę, że nie zauważyłem żeby były procesowane dyski inne niż systemowy - nie widziałem nic odnośnie przenośnego hdd.. w każdym razie podążałem zgodnie z instrukcjami w zasugerowanym wątku. pozdrawiam UsbFix Listing 1 LIFEBOOK.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Rzeczywiście, dysk H jest prawie pusty. Jedynie nie wiadomo, co jest w KOSZU H:\$RECYCLE.BIN Ukryte są: H:\FOUND.000H:\$RECYCLE.BINH:\.dropbox.device Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :Filesattrib -s -h H:\.dropbox.deviceH:\FOUND.000:Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj Skrypt. jessi Odnośnik do komentarza
unlaw Opublikowano 16 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 hej, mam jakiś dziwny problem z dodawaniem plików. Podobno nie mam jakichś uprawnień. Załączę więc skrypt w ten sposób: All processes killed ========== FILES ========== File\Folder attrib -s -h H:\.dropbox.device not found. Folder move failed. H:\FOUND.000 scheduled to be moved on reboot. ========== COMMANDS ========== [EMPTYTEMP] User: All Users User: Default ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes ->Flash cache emptied: 0 bytes User: Default User ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes ->Flash cache emptied: 0 bytes User: Przemek ->Temp folder emptied: 196199 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 745540 bytes ->Java cache emptied: 0 bytes ->FireFox cache emptied: 0 bytes ->Google Chrome cache emptied: 92539392 bytes ->Flash cache emptied: 0 bytes User: Public User: UpdatusUser ->Temp folder emptied: 0 bytes ->Temporary Internet Files folder emptied: 0 bytes %systemdrive% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot% .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32 .tmp files removed: 0 bytes %systemroot%\System32\drivers .tmp files removed: 0 bytes Windows Temp folder emptied: 0 bytes RecycleBin emptied: 0 bytes Total Files Cleaned = 89,00 mb OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0 log created on 11162013_171554 Files\Folders moved on Reboot... Folder move failed. H:\FOUND.000 scheduled to be moved on reboot. File move failed. C:\Windows\temp\_avast_\Webshlock.txt scheduled to be moved on reboot. PendingFileRenameOperations files... Registry entries deleted on Reboot... Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Czy zmieniła się sytuacja na "H"? jessi Odnośnik do komentarza
unlaw Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Czy zmieniła się sytuacja na "H"? jessi niestety sytuacja bez zmian.. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 a popatrz kolego na ten temat > bo masz problem sprzetowy https://www.fixitpc.pl/topic/20476-dysk-zewn%C4%99trzny-przed-u%C5%BCyciem-dysku-znajduj%C4%85cego-si%C4%99-w-stacji-dysk%C3%B3w-g-musisz-go-sformatowa%C4%87/?do=findComment&comment=133929 Odnośnik do komentarza
unlaw Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dzięki wielkie, zaraz sprawdzę Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi