kabus55 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Witam. siedziałem sobie w necie i wyskoczyło mi nagle nowe okno, a w nim zdjęcie komorowskiego, coś o policji, że złamałem prawo i moja przeglądarka została zablokowana. Mogłem wszystko normalnie na komputerze i w necie robić poza tym, że nie mogłem tej strony normalnie zamknąć, dopiero menedżerem zadań. Teraz niby wszystko wyglada normalnie, i normalnie pracuje, ale chciałbym prosić o pomoc w usunięciu tego z mojego komputera. Obowiązkowe logi dodaje w załącznikach, a opcjonalny wklejam tutaj. Z góry dzięki za pomoc. Results of screen317's Security Check version 0.99.77Windows 7 Service Pack 1 x64 (UAC is enabled)Internet Explorer 10 Out of date!``````````````Antivirus/Firewall Check:``````````````Norton Internet SecurityWMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.`````````Anti-malware/Other Utilities Check:`````````Java 7 Update 45Adobe Flash Player 11.9.900.117Adobe Reader XIMozilla Firefox (25.0)Google Chrome 29.0.1547.66Google Chrome 30.0.1599.101````````Process Check: objlist.exe by Laurent````````Norton ccSvcHst.exeSymantec Norton Online Backup NOBuAgent.exe`````````````````System Health check`````````````````Total Fragmentation on Drive C:````````````````````End of Log`````````````````````` OTL.Txt Extras.Txt Addition.txt FRST.txt grem.txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Źle trafiłeś, bo @Picasso nie ma teraz możliwości zbyt dużo czasu poświęcać na pomaganie (https://www.fixitpc.pl/topic/20392-kolosalny-ba%C5%82agan/) W logach nie widzę żadnej infekcji, więc najprawdopodobniej miałeś najnowszą wersję tej infekcji - ta wersja, po zamknięciu okna, sama niszczy siebie. Kosmetyka: Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to: :OTLO3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.O4 - HKLM..\Run: [] File not found:Reg[HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_USERS\S-1-5-21-3099691929-597136357-677967994-1000\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"=-[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes]"DefaultScope"="{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}":Commands[emptytemp] Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Disk \Device\Harddisk0\DR0 unknown MBR code Czy to może laptop? @Picasso zajrzy tu pewnie dopiero za kilka tygodni. jessi Odnośnik do komentarza
kabus55 Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tak to jest laptop. Wielkie dzięki za pomoc. Postaram się jakoś wspomóc finansowo serwis. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi