Hemorrhage Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam serdecznie, od wczoraj toczę boje z Laptopem kolegi - HP ProBook 4520s (Windows 7 64 bit) Laptop "podobno" pewnego dnia bez przyczyny przestał się włączać. Dochodzi do planszy Uruchamianie Windows, i po chwili wyświetla się następujący BSOD: STOP: c000021a {Fatal System Error}The Verification of a KnownDLL failed. system process terminated unexpectly with a status of 0x0000020 (0x00d30190 0x0000000).The system has been shut down. "Napraw komputer" z z partycji Recovery, jak i z płyty Windows 7 - nic nie daje. "Wiersz Poleceń" - CHKDSK /R - strasznie długo to trwało, szczególnie podczas operacji Zastępowania uszkodzonych Klastrów. Koniec końców operacja dobiegła końca - wyświetlono komunikat że program znalazł błędy i je naprawił, jednak system nadal wyświetla wspomniany BSOD. Po przestudiowaniu paru podobnych wątków na tym forum zastosowałem komendę w programie: SFC - sfc /scannow /offbootdir=C:\ /offwindir=D:\windows - komenda zadziałała po usunięciu plików pending.xml i reboot.xml, program się uruchomił, jednak niestety - "Funkcja ochrona zasobów systemu windows nie znalazła naruszeń integralności". I nadal nei mogę uruchomić systemu. Był bym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc/wskazówki. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Czy tryb awaryjny działa? F8 przed startem systemu. Jeżeli tak to spróbuj to co niżej (ale tego nigdy nie sprawdzałem w trybie awaryjnym). Start - Uruchom - eventvwr.msc - Enter. Poszukaj w zdarzeniach administracyjnych zdarzenia 1001 z Wininit. Klik i przeklej zawartość dolnego okna do posta. Podejrzewam uszkodzenie dysku. Odnośnik do komentarza
Hemorrhage Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Czy tryb awaryjny działa? F8 przed startem systemu. Jeżeli tak to spróbuj to co niżej (ale tego nigdy nie sprawdzałem w trybie awaryjnym). Start - Uruchom - eventvwr.msc - Enter. Poszukaj w zdarzeniach administracyjnych zdarzenia 1001 z Wininit. Klik i przeklej zawartość dolnego okna do posta. Podejrzewam uszkodzenie dysku. Tryb awaryjny niestety nie działa - ten sam błąd Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Proponuję demontaż dysku - podpięcie do innego komputera - skopiowanie ważnych danych. Następnie test tego dysku przy pomocy mhdd (opis w tutorialach) + SMART - F8 w mhdd (wklej fotki). Jeżeli potwierdzi się fatalny stan dysku to konieczna wymiana i odpowiednie działania z postawieniem systemu. Odnośnik do komentarza
Hemorrhage Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Proponuję demontaż dysku - podpięcie do innego komputera - skopiowanie ważnych danych. Następnie test tego dysku przy pomocy mhdd (opis w tutorialach) + SMART - F8 w mhdd (wklej fotki). Jeżeli potwierdzi się fatalny stan dysku to konieczna wymiana i odpowiednie działania z postawieniem systemu. Dzięki bardzo ! Zaraz się za to biorę, jak będę miał wszystko gotowe to się odezwę. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Nie cytuj poprzedniego posta. Czy masz płytkę z systemem czy tylko Recovery?? I pamiętaj, że mhdd rozpoznaje tylko dyski przy ustawieniu kontrolera w trybie IDE a nie AHCI. Konieczna zmiana w BIOS. Edytowane 6 Listopada 2013 przez wieslaw531 Odnośnik do komentarza
Hemorrhage Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Nie cytuj poprzedniego posta. Czy masz płytkę z systemem czy tylko Recovery?? I pamiętaj, że mhdd rozpoznaje tylko dyski przy ustawieniu kontrolera w trybie IDE a nie AHCI. Konieczna zmiana w BIOS. Mam tylko Recovery. Wymontowałem dysk, podłączyłem pod swój komputer. Załączam screen z HD Tune z parametrami SMART: Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Daj sobie spokój z tym dyskiem. Skopiuj dane i szukaj nowego twardziela. Odnośnik do komentarza
Hemorrhage Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 O kurde. Mogę spytać po których parametrach wywnioskowałeś ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 parametr 05, C4, C5 Odnośnik do komentarza
Hemorrhage Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Kopiuje co mogę - dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi