Tomitech Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 jak narazie infekcji nie widze w menadżerze ale ten plik pif co go wywale to wraca jak by coś go tworzyło non stop i nie instalowałem tego czegoś. Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Było fajnie ale infekcja powróciła. nic nie podłączałem, ;/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Jak jest infekcja znowu to pewnie ja wyklikałeś w internecie. Daj log z OTL. Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Oto log. Nie wyłączałem tych programików w menadżera może będą widoczne. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 winnvnhmc.exe oto jego nazwa a lokalizacja to oczywiście Temp. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 winnvnhmc.exe jesteś pewny tej nazwy pliku? Ok przekonajmy sie, czy jest. Pobierz systemLook 64 bit i w okno wklej http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.html :filefind winnvnhmc.exe Kliknij w Look i pokaż raport Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 tamten plik mi wywalił anti malware ale wklejam z innym plikiem tez w temp i też w menadżerze mi szkodzi SystemLook.txt Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 No i to jest ten plik co podałeś? C:\Users\Adik1\AppData\Local\Temp\fesugh.exe Usuń tempy uruchamiając OTL i wklejając komendę :Commands [emptytemp] Zmien to badziewie od Ashambo na Avasta i zacznij kontrolować co robisz w necie. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Uruchom OTL przy podłączonych pendrakach > chociaż widze że podzieliłeś dysk na kilka partycji i w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej :Files C:\qkors.exeC:\$RECYCLE.BINF:\$RECYCLE.BINF:\muonq.exeI:\QooboxJ:\$RECYCLE.BING:\RECYCLERF:\RECYCLERF:\Qoobox Kliknij w Wykonaj skrypt. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 A co z profilaktyką? Przecież ten Ashampoo Anti-Malware to pic na wodę, skoro puszcza takie rzeczy. Może kwestia jego konfiguracji, nigdy tego nie używałem. Może jakiś antywirus z prawdziwego zdarzenia? Zwłaszcza, że infekcja nawraca. Syzyfowa praca. Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Zapodałem Avasta z pełnym skanem przed uruchomieniem kompa i sporo miałem zainfekowanych czego nie szło wyleczyć to usuwałem. na chwile obecną nie widze infekcji ale komp chodzi dopiero godzinę. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Jeżeli chodzi o mnie, to na podstawie doświadczeń odradzam avasta, ale to Twój wybór. Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Bardzo dziękuje za pomoc z szczególnie dla Belfegor. Komp śmiga jak dawniej i nic nie koliduje. A co do avasta lepiej sobie radzi jak ashampo. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Chwila, moment. Trzeba usunąc narzedzia których uzyłeś. 1. Uruchom OTL i kliknij Sprzatanie. 2. Uruchom Usbfix i kliknij Unistall 3. skasuj FRST i katalog C:\FRST 4. Wyczyść foldery Przywracania systemu > https://www.fixitpc.pl/topic/5-dezynfekcja-kroki-finalizujace-temat/page__p__42415?do=findComment&comment=42415 Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Oki kolejny dziękuje. Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Lepiej, ale nie dużo ;-). W zasadzie Avast to jeden z niewielu antywirusów, które odradzam. I nie na zasadzie własnego "widzi mi się", tylko sporych doświadczeń. Wielu ludzi, nawet stąd, potwierdzi, że większość logów z syfem - ma za zabezpieczenie avasta. Odnośnik do komentarza
Tomitech Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Więc co Ty byś polecił ?? lub jak u Ciebie wygląda zapora jakiś anty wir i fire-wall ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi