Rooland107 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam, moja znajoma ma problem ze skypem. Po wprowadzeniu się do nowego miejsca i podpięciu nowego łącza internetowego podczas rozmów przez skype kamera jest czarna. dźwięk słychać ale obrazu nie ma. gdy zainstalowałem starszą wersję 6.9 ona się widzi w kamerze ale rozmówcy nie widzi. podczas próby zaktualizowania skype wyskakuje błąd. sprawdzałem przy wyłączonych zaporach (win i avast) nic to nie daje. sprawdzałem sterowniki do kamery, są aktualne. co tu robić ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam Czy tylko na skype jest czarny obraz ? Jeśli tak to w skype wchodź kolejno w Narzędzia/Opcje/Ustawienia wideo\Wybierz kamerkę rozwiń listę, a następnie sprawdź na wszystkich dostępnych tam kamerkach czy występuje czarny obraz. Dodatkowo jeśli masz możliwość to podaj treść błędu który wyskakuje podczas próby aktualizowania skype Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 jest tylko jedna kamera z listy rozwijanej a błąd to: "wystąpił problem przy łączeniu z naszym serwerem skype" Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Komputer połączony jest z siecią za pomocą modemu czy routera ? Jeśli za pomocą routera to możliwe, że zablokowane są porty. Nie odpowiedziałeś jeszcze na jedno pytanie:"Czy tylko na skype jest czarny obraz ?" Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 nie wiem czy jest tam modem czy router bo połączenie jest radiowe. tak, tylko w skype jest czarny obraz (tzn. rozmówca widzi siebie, ale nie widzi osoby z którą rozmawia) Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Ok W taki przypadku spróboj zainstalować tą wersję skype http://www.filehorse.com/download-skype/download/ i zobacz czy wtedy będziesz miał czarny obraz. Jak to nie pomoże to wejdź w ustawienia skype "Narzędzia/Opcje/Ustawienia wideo\" wybierz swoją kamerkę i przywróć domyślne ustawienia. Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 powatarzam jeszcze raz, w ustawieniach jest tylko jedna kamera do wyboru Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 W sprawie problemu z aktualizacją: https://www.fixitpc.pl/topic/18176-problem-z-instalacją-skype/?p=122148 Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 ale mi nie chodziło o wybranie innej kamerki tylko o przywrócenie ustawień domyślnych na tej jednej kamerce Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 skype pobrany z linku ustawienia kamery domyślne, nie ma obrazu nadal. ja widzę rozmówce (czyli kamera działa) rozmówca nie widzi ani mnie ani siebie (dźwięk działa) Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Rozumiem w takim przypadku sprawdź sytuację w mendżerze urządzeń tzn. czy nie ma żadnych wykrzykników lub znaków zapytania. Druga sprawa to sprawdzałeś obraz na innej kamerce ? Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 bardzo proszę czytać ze zrozumieniem. wyżej napisałem, że nie ma innych kamer do wyboru, jest tylko jedna. w menadżerze nie ma żadnych wykrzykników, wszystkie sterowniki są aktualne. Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 bardzo proszę czytać ze zrozumieniem. wyżej napisałem, że nie ma innych kamer do wyboru, jest tylko jedna. Eh.. czytam ze zrozumieniem i wiem, że w skype masz do wyboru tylko jedną kamerkę, ale chodziło mi o to czy sprawdzałeś obraz na innej kamerce niż na tej obecnie podłączonej do komputera. w menadżerze nie ma żadnych wykrzykników, wszystkie sterowniki są aktualne. W takim przypadku możesz spróbować podpiąć kamerkę do innego portu USB i wtedy sprawdzić czy będzie czarny obraz. Dodatkowo jeśli masz możłiwość to podaj model kamerki. Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Nie mam możliwości podpiąć drugiej kamery bo laptop o którym mowa znajduję się w niemczech a ja w Polsce. staram się go naprawić za pomocą teamviewer. To jest laptop, kamera wbudowana jest w obudowę a nie podpięta na USB Odnośnik do komentarza
komar1993 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Hm.. powoli już wyczerpują mi się już pomysły Pobierz i uruchom tego fixa http://support.microsoft.com/mats/skype/ następnie po uruchomieniu w oknie wciskaj kolejno zaakceptuj/wykryj problemy i automatycznie zastosuj poprawki i rób dalej to co zaleca kreator. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi