Skocz do zawartości

Komputer pracuje bardzo wolno - po wymianie płyty

Kalidor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem nowy na forum i jeśli nie ten dział to proszę o przeniesienie do właściwego.

Od zawsze miałem problem z komputerem wieszał się - pomagał tylko twardy reset. Po kilku servisach zostało stwierdzone ze płyta główna jest wadliwa. Płyta Epox kt400 + procek athlon 2000xp.

Kilka dni temu udało mi się załatwić płytę Asrock'a z prockiem IP4 2,8.

Specyfikacja komputera który obecnie jest złożony:

Zasilacz - IBOX DR-8400BTX 400W

Procek - Intel Pentium 4 2,8 GHz

Płyta - Asrock P4i65G

Dysk - Samsung 80GB

Pamięc - 2x 1,0GB kingston i adata

Wsadziłem kartę graficzna ze starego - GF4 MX 440 AGP8x - na płycie jest zintegrowana więc nie wiem czy to nie błąd.

System postawiony od nowa XP Sp3. Antyvir Avast.

Komputer w tej konfiguracji włącza się szybko ale później po uruchomieniu jakiś programów(chrome) chodzi tak wolno że jak kliknę na google chrome to mogę iść zrobić kawę i ja wypić do polowy . Na poprzedniej płycie komputer aż tak wolno nie chodził.

Dr web i Maleware nic nie wykryły. Proszę o pomoc.

Jakie jeszcze programy użyć do diagnozowania?

1hd.jpg

2hd.jpg

3hd.jpg

33dc.jpg

Dodałem pliki z OTL jeszcze.

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Ok ale na avascie i z tym samym dyskiem komp działał poprawnie poza wieszaniem. Wieszał sie raz na tydz, na dzien, na godzine ,na 5 min róznie raz nawet przy stawianiu systemu... 

Jak zobaczyłem czas pracy dysku to sie nastawiam na zakup ;p. Tylko czy to wina dysku skoro działał ok czy może jakis konflikt sprzetowy? Menager w winie nic nie pokazuje.

Przestawiłem w biosie dzis grafe z PCI/AGP na AGP/PCI nie wiem czy dobrze bo nie zdarzylem przetestowac - do pracy lecialem.