kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Chce poprawic jakosc komunikacji na forum poprzez instalacje dzwiekowego powiadamiacza o nadejsciu odpowiedzi do mojego tematu.Ktos napisze odpowiedz do tego np tematu, wysle ja - a moj komputer brzeczy i ja wiem ze wlasnie cos przyszlo.Wtedy zawsze slysze ze ktos mi odpisal i moge bezzwlocznie kontynuowac korespondencje.Pozdrawiam.Kaczakkkk Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Może zacznij korzystać z Thunderbirda u mnie powiadomienia o nowej poczcie maja sygnał dźwiekowy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Niezależnie od programu pocztowego wystarczy w dźwiękach systemowych wybrać Powiadomienie o nowej poczcie i przypisać ulubiony dźwięk. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Ale to nie o poczte chodzi, tylko o forum. Tak jak pojawia sie chmurka wraz z nowym komentem - to zeby byl jeszcze wybrany dzwiek.Wtedy np Ty odpisujesz na mojego posta i automatycznie na moim komputerze rozlega sie dzwiek.W ten sposob precyzyjnie wiem kiedy przychodza odpowiedzi i moge natychmiast odpisac. Oszczednosc czasu.Tak jak powiadamiacz dzwiekowy w komunikatorach.Napisales - wyslales - u drugiego zabrzeczalo - natychmiast odpisal - masz szybka odpowiedz Przeciez nie siedzimy ciagle przy kompach tylko robimy w miedzyczasie mnostwo innych czynnosci i bardzo latwo przeoczyc odpowiedzi "w chmurkach" Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Jak masz włączonego kompa to pocztę również? Jeżeli tak to w profilu ustaw sobie odpowiednie powiadamianie na pocztę. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Na powiadamianiu poczty mam ustawiona "glosna kukulke" a Wasze wpisy nie powoduja zadnych dzwiekow. Niestety Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Własnie postestowałem dodatek do FF AlertBox Pojawią się na górnym pasku 2 ikony: 1 dzwoneczek - w nim ustawiasz akcję czyli dodajesz zadanie. Wygląda to tak ze zaznaczasz jakis obszar strony, tutak akurat zanznaczyłem tak: Wszedłem na głównę strone subforum Software i zaznaczyłem obszar: ilośc odpowiedzi przy tym temacie, czas sprawdzania co 2 minuty, ustawia się to w tym samym menu - po lewej stronie, następnie klikasz "add alert and close" 2 ikona obok dzwoneczka pokazuje listę zadań, zadania powinny być juz zaptaszkowane (żółte tło). Do góry opcje: jak ręczne sprawdzenie zmian, oznaczenie jako przeczytane / nieprzecztane/ usunięcie wybranego zadania. Klik na zadanie otworzy się lista zmian / data. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Super Obydwa rozwiazania sa w sam raz.Wstyd mi sie przyznac (ale podobno prawdziwy wstyd to ukrywac niewiedze!) wiec zapytam, jak sie wchodzi do panelu kontrolnego forum zeby wybrac opcje powiadomien?Wlasnie "cwicze" AlertBoxa http://img802.imageshack.us/img802/158/dx64.jpg Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Masz kaczaka u góry po prawej stronie? To kliknij na strzałkę i wybierz Ustawienia. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @Wieslaw531Znalazlem, zmienilem - ale o dzwiekach to tu nie ma ani slowa, a ja czesto jestem zmuszony robic kilka spraw na raz i brzeczyk jest mi koniecznie niezbedny.Ps:Twoje zyczenie "niech Moc bedzie z toba" sie spelnilo - nowy komp to bajka i miodzio do tego co mialem. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Przeczytaj post#3. POWIADOMIENIE O NOWEJ POCZCIE -DŹWIĘKI SYSTEMOWE!!!!!! Niezależnie od systemu i poczty. A w temacie nowego kompa - poczekaj za jakiś miesiąc zmieni się moja stopka. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Jestem teraz na Ubuntu 12.04 ale znalazlem Panel - Sounds - Alerts.Zobaczymy jak to zadziala. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi