render Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Cześć ... mam spory problem jeżeli chodzi o odtwarzanie filmów w XBMC.Podczas oglądania filmu, mniej więcej po 5 minutach gaśnie mi obraz oraz dźwięk a następnie XBMC wyłącza się całkowicie.Tak mam za każdym razem.W dzienniku zdarzeń widnieje taki oto wpis:Nazwa aplikacji powodującej błąd: XBMC.exe, wersja: 12.2.0.0, sygnatura czasowa: 0x5182ac4bNazwa modułu powodującego błąd: d3d9.dll, wersja: 6.3.9600.16384, sygnatura czasowa: 0x52158d9bKod wyjątku: 0xc0000005Przesunięcie błędu: 0x00022079Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x123cGodzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01ced8134c1d881bŚcieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files\XBMC\XBMC.exeŚcieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\SYSTEM32\d3d9.dllIdentyfikator raportu: f3d90560-4406-11e3-971a-001bfc9f420aWynika z tego, że błąd powoduje plik d3d9.DLL czyli składnik DirectX, tylko pytanie dlaczego. Zainstalowałem pakiet redystrybucyjny DirectX ze strony Microsoftu w nadziei, że to pomoże lecz niestety nic z tegoMoja karta graficzna to GeForce 9500 GT (zainstalowane najnowsze sterowniki ze strony Nvidi), natomiast procesor jest dwurdzeniowy i 2,5 GB pamięci ram.System operacyjny to Windows 8.1 (WSZYSTKO LEGALNE) postawiony w dniu dzisiejszymDodam jeszcze, że na poprzednim systemie, który jeszcze posiadałem w dniu wczorajszym czyli Windows XP nie było najmniejszych problemów z odtwarzaniem video.Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego niecodziennego problemu Odnośnik do komentarza
NetKnight Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 A co się dzieje, jak zainstalujesz np. Winampa? Odnośnik do komentarza
render Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 A co się dzieje, jak zainstalujesz np. Winampa? Jak zainstaluje Winampa to .... muzyka gra :-). A tak poważnie wszystko działa jak należy (mam na myśli Winampa). Ma ktoś jakieś inne sugestie ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi