DavidBDG Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Witam. Mój laptop to Toshiba Satellite C655D-S5336 z Windows 7 Home Premium 64 bit. Mam problem z internetem w laptopie Toshiba Satellite C655D-S5336. A mianowicie zaczęło się to od wczoraj. Włączam laptopa, wszystko się ładnie ładuje i jak już laptop się uruchomi to ikonka sieci bezprzewodowej cały czas się ładuje. Ładuje ją tak ok.5 minut i w końcu sieć WiFi się włączy lecz pokazuje "Brak dostępu do internetu". Po tym muszę odczekać od kilku do kilkunastu minut żeby ikonka "Brak dostępu do internetu" zniknęła i był dostęp do internetu. Jak już zniknie i jest dostęp do internetu i chce wejść w jakąkolwiek stronę internetową to nie chce mi się żadna ze stron wczytać. Dopiero po kilkunastu minutach zacznie wszystko ładnie działać. A jeszcze 2 dni temu jak włączałem laptopa to WiFi od razu się włączało po 1 minucie i wszystko działało jak należy. Bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ nie wiem jak sobie z tym poradzić !! PS: Zapomniałem dopisać, że właśnie sprawdzałem na innym laptopie i na telefonie i wszystko ładnie chodzi. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Na początek proponuję zapoznać się z tym tematem: https://www.fixitpc.pl/forum-44/announcement-11-wa%C5%BCne-zasady-obowi%C4%85zuj%C4%85ce-w-dziale-sieci/ ze szczególnym uwzględnieniem części II. Mógłbyś też zrobić zrzut ekranu obrazujący co masz na myśli pisząc "ikona sieci bezprzewodowej się ładuje". Odnośnik do komentarza
DavidBDG Opublikowano 2 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ikona sieci bezprzewodowej inaczej ikona WiFi (http://ifotos.pl/zobacz/Beztytuuj_naxeepr.jpg/). Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Wiem jak wygląda ikona sieci, bardziej chodziło o to "nie ładuje się". Bo na twoim zrzucie jest już "załadowana". Bardziej istotne są logi, zrzut z inSSIDer-a i typ routera (w miarę możliwości zrzuty z zakładek ustawień wifi). Oczywiscie to wszystko dopiero po uzyskaniu pełnego dostępu do Internetu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi