kaczakkkk Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Nie jestem pewien czy jestem w dobrym dziale, nie jestem pewien czy formuluje moja mysl prawidlowo dlatego prosze o duza doze tolerancji.Do rzeczy, spotkalem sie kiedys ze sformulowaniem, ktore teraz usiluje odtworzyc w tej postaci " stworzenie i zapisanie w "Moje Dokumenty" pliku np. doc pozostawi trwaly slad na HDD. Natomiast jezeli ten plik stworze na np. Desktopie i przeniose do pendriveto na HDD nie bedzie zadnych pozostalosci"Kto wie jakie pliki dokumentow, gdzie stworzone i gdzie zapisane - zostawiaja swoj slad na HDD? I gdzie te dokumenty musza byc wykreowane i zapisane aby nie bylo zadnych pozostalosci? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Kto wie jakie pliki dokumentow, gdzie stworzone i gdzie zapisane - zostawiaja swoj slad na HDD? I gdzie te dokumenty musza byc wykreowane i zapisane aby nie bylo zadnych pozostalosci? Każdy plik jest zapisany na dysku. Zadne odkrycie. Ale żeby formuować takie bzdety o zapisie w Moje dokumenty a na pulpicie inaczej to jakowaś szalrataneria dla mnie. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Czytalem to kiedys (pare lat wstecz) chyba na tej witrynie http://detektywistyka.rubikon.pl/zbigniew-alama.htmlJuz nie pamietam dokladnie gdzie.Ale swoja droga jezeli masz Worda na laptopie a dokument zapisujesz na pendrive - to na HDD tez zostaje track?Czy zawsze i kazdy plik zostaje zapisany na dysku?Ps, jak uruchomic edytor w RAM? Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 System indeksuje. Zobacz Shellbag Analyzer & Cleaner Widać wpis obiektu z datami w rejestrze, rozróżnienie na istniejący i nieistniejący obiekt. LastActivityView FoldersReport RecentFilesView OpenedFilesView UserAssistView Poza tym Word indeksuje listę dokumentów, można to wyłączyć w ustawieniach -> zaawansowane. Np. trwałe usunięcie danych SDelete DBAN - Wymazywanie dysku Np. pewien ksiądz nie miał już zdjęć na dysku, ale udowodnili że miał może poprzez thumbnail Thumbnail Database Viewer Thumbnail Database Cleaner Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Dziekuje za linki, W wolnej chwili pobawie sie produktami NirSoftu i nie tylko. Wsrod nich nie bylo skutecznej odpowiedzi na moje pytanie, ale odpowiedz juz mam .czy ja kiedys doczekam tej pieknej chwili kiedy dostane odpowiedz od dobrych ludzi, odpowiedz pozbawiona zlych albo po prostu glupich podtekstow? To bylo "o ksiedzu"Przeciez ta piana medialna to manipulacja szyta grubymi nicmi skierowana do "kapusniakow" zmeczonych i baaaaardzo wolno myslacych.Tymczasem Wy jestescie IT (jeden z sektorow elity intelektualnej) Dlaczego powtarzasz manipulacje???W kazdym srodowisku trafi sie "czarna owca" Znalazles cos o tym problemie w innych srodowiskach? Jakis wniosek???NIGDY WIECEJ PSEUDOZABAWNYCH KOMENTOW, OK? Ps: Im dluzej zmuszony jestem funkcjonowac w "tej" rzeczywistosci - tym bardziej widze potrzebe istnienia i obecnosci ksiezy (tych normalnych). Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Nigdy nie uważałem że jestem z elity. Są na forum użytkownicy, którzy również posiadają spore umiejetności i mają własne blogi tematyczne Nie napisałem również o jakiego księdza chodzi To co opisałem jest oparte na dowodach i innymi argumentami się nie posługuję. W swojej działalności nie mogę operiać się na nie sprawdzonej i teoretycznej wiedzy. Niepotrzebnie się denerwujesz Kaczakkkku Sdelete trwale usuwa dane, możesz jeszcze skorzystać RightDelete producent oznajmia że aplikacja trwale usuwa pliki i foldery, które mogą być nie do odzyskania przez programy specjalne. Jeszcze jest SDelete GUI Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 31 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Nie mam krytycznej potrzeby stosowania roznych "Delete" Ale dziekuje, wiedzy nigdy za duzo. bylem tylko ciekaw czy da sie stworzyc plik tekstowy lub inny ktory nie zostawi zadnych sladow na HDD? To wszystko Publiczne narzedzia deformacji swiadomosci spolecznej zawlaszcone przez .....szkoda gadac, w kazdym razie nie sa dla mnie zadnym zrodlem informacji - po prostu z nich nie korzystam. Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Tak czy siak zostaną ślady na HDD, metody aby nie zostały podałem w linkach -> programy do trwałego usuwania lub DBAN, który posługuje się techniką nadpisywania dysku. O innych nie słyszałem. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Bardzo dziekuje za zyczliwa pomoc. Pozdrawiam serdecznie. Kaczakkkk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi