KolegaDudysa Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 27 maja o godzinie 00:57 globalny moderator - picasso napisała posta, w którym ogłasza odejście z forum SearchEngines.pl - jest to jej dokładnie 7 rocznica pobytu na forum. Jako powód odejścia podaje liczne problemy z administracją. Może nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że była osobą, która najbardziej przyciągała użytkowników i robiła wiele dla innych za zwykłe "dzięki". Gdyby tego było mało, reszta grupy moderacyjnej odeszła wraz z nią. Czy to koniec dużego forum skupiającego ludzi związanych z internetem i softwarem? Czas pokaże. Poniżej możecie znaleźć treść posta pożegnalnego, który kilka chwil temu został usunięty z oczu niezarejestrowanych. .... .. ULLISSES Pełna treść: purepc.pc Odnośnik do komentarza
Gość mad Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 i dobrze:) mam nadzieje ze to forum pojdzie pelną para:) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Mam nadzieję, że admini SE nie dowiedzą się o sytuacji "z mediów". Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Podobna sytuacja była na forum "IDG". Moderatorzy odeszli i założyli własne forum, ale oni nie mają takiego "magnesu" jakim tutaj jest @Picasso., więc nie przybywa im forumowiczów. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Mam nadzieję, że admini SE nie dowiedzą się o sytuacji "z mediów" Ja natomiast jestem przekonany, że tylko i wyłącznie w ten sposób Odnośnik do komentarza
deFco247 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ja natomiast jestem przekonany, że tylko i wyłącznie w ten sposób A ja wątpię... Ktoś w końcu musiał ukryć temat "pożegnanie". Moderatorów nie ma poza administracją, więc... Forum z lupką w tle w takiej postaci jak teraz nie przetrwa... Szczególnie ze względu na Wasz "spam". Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 A ja wątpię... Ktoś w końcu musiał ukryć temat "pożegnanie" Temat dalej wisi w organizacyjnej. Tu chodzi o to, że który kilka chwil temu został usunięty z oczu niezarejestrowanych Tylko on nie wie, że taka sytuacja jest juz od jakiegoś czasu. Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Jutro pewnie w TVN24 dadzą całodobową audycję o odejściu Picasso... "jak pan się czuł, w momencie kiedy dowiedział się o tej tragicznej wiadomości? Płakałem... po moich policzkach autentycznie popłynęły łzy - powiedział pen Zbigniew (36 l)" Na jakimś forum, jakaś kobieta kiedyś mówiła, że widzi przyszłość. Żałoba narodowa w kwietniu i w czerwcu. Jakby ktoś dalej miał wątpliwości czego dotyczyć będzie czerwcowa... Ciekawe jakie będą tytuły artykułów w Fakcie Może: "Picasso odeszła, internet w żałobie". Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 W sumie to liczyłem na większą reakcje polskiego internetu ale jak zobaczę demotywator związany z SE to będę usatysfakcjonowany ;] Żadnych wyraźnych zmian na forum, poza wywaleniem modów, nie widać a do tego post pożegnalny został zakopany więc pewnie szybko się nie dowiedzą co się stało.. Chyba śmiało można zaspamować SE linkami z nowym forum ;] Pojawiała się nawet oferta odkupienia forum Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Chyba śmiało można zaspamować SE linkami z nowym forum ;] Już to zrobiłem Podlinkowałem każdy temat, oczywiście usuwając materiały + linkownia. Odnośnik do komentarza
Anonim4 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Trochę doniesień już się pojawiło: http://www.divx.howto.pl/forum/fixitpc-nowe-forum-39picasso39-t7199.html http://lazowski.wordpress.com/2010/05/27/czas-na-fixitpc-pl/ http://paweldejko.blogspot.com/2010/05/searchengines-bez-picasso.html [tak, stary czytam twojego bloga od dawna!] Odnośnik do komentarza
CKUreprezent Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 KolegaDudysa, gratuluje bezczelności ;] niezły pogrom. Myślałem, że SE będzie dalej dryfować dzięki ogromnej bazie materiałów ale w tym wypadku to już Tytanic z przymusem wchodzenia na pokład żeby zobaczyć jak tonie. Te doniesienia to głównie blogi moderatorów więc i tak trzeba śledzika reaktywować, może do czegoś się w końcu przyda;] Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Wszystko z naszego grona moderatorów. Chyba sam coś skrobnę //EDIT CKUreprezent mnie wyprzedził Wracam na 5 min na SE i rozniosę Aplikacje internetowe Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 KolegaDudysa, gratuluje bezczelności ;] No jak już ktoś rzucił pierwszy ten kamień... Miałem to już naskrobac wczoraj, ale fixme się zrobiło EDIT: Dawid Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) Trochę doniesień już się pojawiło: Się napewno pojawi więcej. Zresztą liczę na to. KolegaDudysa, gratuluje bezczelności ;] niezły pogrom. Dziękuje Ktoś za chama musi robić Postanowiłem zostać "człowiek demolka" Wracam na 5 min na SE i rozniosę Aplikacje internetowe Bądź twardy. Pamiętaj że ze mną będziesz dział dzielił. EDIT: Jednak dobrze wiedziałem. Konsolarze mają luz w nadmiarze -> Dawid Edytowane 28 Maja 2010 przez KolegaDudysa Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Dorzucę swoje. Pewnie któryś z adminów wykasuje nasze ogłoszenia, ale niech jeszcze trochę powisi. Jakbym wiedział 15 min wcześniej, to bym jeszcze jeden przyklejony skasował, a szkoda... Teraz powstaną jeszcze lepsze topiki Odnośnik do komentarza
dejko Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Uważam, że trochę lecicie dziecinadą z tym spamowaniem SE.pl. Promować, reklamować - ale nie w taki sposób. Najzabawniejsze jest to, że gdyby Picasso nie wykonała ruchu to nadal byśmy wszyscy działali na SE, a teraz nagle robi się z tego wspólną, przemyślaną inicjatywę całej obsługi. Odchodzić też trzeba umieć z klasą, a takie granie na nosie administracji na pewno nie jest tym czym być powinno. W końcu wywołacie "efekt Konnekta" czym tylko zaszkodzicie Picasso. Sprawa sama się rozkręci. Każdy kto wejdzie na SE.pl zobaczy, ze coś jest nie tak. Zacznie się zastawiać co z Picasso. Wpisze co trzeba w Google i prędzej czy później trafi na informacje: picasso+searchengines, co+z+picasso+searchengines. Odnośnik do komentarza
Serantor Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ja właśnie z PurePC tutaj trafiłem, reklama niezła. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) dejko Trochę masz racji. Powiem za siebie, chociaż dotyczy to ogółu. Trochę życia poświęciłem forum. Robiłem to bezinteresownie i tu nie mam żadnych ale. Gdy się na to zdecydowałem wiedziałem co robię. Dla mnie gwoździem do trumny był konkurs. Co było, to było, ale wyszedłem na idiotę przed Zenfist`em. Ktoś daje coś, a w zamian praktycznie nie oczekuje nic. Dla mnie takie podejście administracji do tematu, to jest właśnie dziecinada. Podcięło mi to skrzydła totalnie, bo po co/w imię czego narażać się na pośmiewisko i palić sobie mosty? Dobrze, że gość ma klasę i rozeszło to się 'po kościach'. Naskrobałem pożegnalny post w Kuchni i nawet nie z przekory. Wiem, że jest wielu użytkowników którzy cenili moją/naszą pomoc w tym dziale. Mam poczucie, że jakieś słowa wyjaśnienia się należą, bo oni tam nadal będa oczekiwać pomocy. A czy ona była na dobrym/odpowiednim poziomie, to już czas pokaże. BTW. W gruncie rzeczy wszyscy jesteśmy dziećmi... I trochę luzu EDIT: Ja właśnie z PurePC tutaj trafiłem, reklama niezła. Reklama? Taka sprawa nie mogła przejść niezauważona w światku IT. Natomiast na jej następstwa, my już wpływu nie mamy. Edytowane 28 Maja 2010 przez Tyrol Odnośnik do komentarza
KolegaDudysa Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Uważam, że trochę lecicie dziecinadą z tym spamowaniem SE.pl. Promować, reklamować - ale nie w taki sposób. Najzabawniejsze jest to, że gdyby Picasso nie wykonała ruchu to nadal byśmy wszyscy działali na SE, a teraz nagle robi się z tego wspólną, przemyślaną inicjatywę całej obsługi. Odchodzić też trzeba umieć z klasą, a takie granie na nosie administracji na pewno nie jest tym czym być powinno. W końcu wywołacie "efekt Konnekta" czym tylko zaszkodzicie Picasso. Sprawa sama się rozkręci. Każdy kto wejdzie na SE.pl zobaczy, ze coś jest nie tak. Zacznie się zastawiać co z Picasso. Wpisze co trzeba w Google i prędzej czy później trafi na informacje: picasso+searchengines, co+z+picasso+searchengines. Oczywiście możesz mieć inny pogląd na sprawę. Ja jestem za stary lis, aby dawać się nabijać w butelkę. Napiszę Ci tak: Nie mam nigdzie bloga bo go nie potrzebuje, ale on służy przede wszystkim przekazywaniu informacji. Mam zasadę, albo u Siebie - lub nigdzie. Dejko przecież, któregoś dnia chciałbyś wejść na stare forum i nagle okazuje się ze go nie ma. I co w tedy zrobisz? Do kogo napiszesz? Zwrócisz się? Myślisz że będzie CI ktoś współczuł? A kto za Ciebie załatwi Twoje sprawy?. Kolega, który nie ma o tym pojęcia? Ja mam się przejmować kimś, kto mnie całkowicie ignoruje i działa dla własnego interesu? Zresztą jeśli ma ktoś mi do powiedzienia że moje działania są społecznie złe to proszę - niech mówi wprost. Jeśli administracja forum uważa za mój błąd użycie takich środków to za 20 minut tematy znajdą się na swoim miejscu na starym forum. W każdym razie potrafię odróżnić poczucie humoru od mszczenia się Widać niepotrzebnie zamieściłem ten artykuł, więc chyba mam za co przepraszać. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Spokojnie panowie, pewnie się niedługo (albo jeszcze dziś) tam wszystko poukłada. Co niepotrzebne poznika. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 marekW Powiem Ci szczerze, że mi to pospolicie wisi. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 No to pobijamy, szeryf pojawił się na SE Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 @Tyrol Właśnie stąd mój post, a zapomniałem wstawić szyderczej mordki. Odnośnik do komentarza
Tyrol Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Może to kogoś zainteresuje - wypowiedź admina @makensis Forum zamykam do czasu wyjaśnienia sprawy z Cezzym. Przykro mi, że tak się stało, mam tylko nadzieję że będzie to wystarczający bodziec, aby przenieść forum na odpowiedni host i zmienić politykę prowadzenia forum jako serwisu społecznościowego, a nie kury znoszącej złote jaja. Powodzenia i życzę wielu dorodnych kurczaczków. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi