sentek70 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam, Mam problem podobny do opisanego w tym poście Generalnie znajomy poprosił o przeinstalowanie laptopa. Ma on partycję RECOVERY więc zadanie wydawało się stosunkowo proste. Windows XP (Home Edition) został więc przeinstalowany. Dodatkowo wgrałem do niego SP3 i IE8 oraz programy użytkowe typu AdobeReader. Na stronie Windows Update był do zainstalowania Microsoft Update, który to zainstalowałem. Niestety próba wyszukania aktualizacji kończy się niepowodzeniem - w nieskończoność trwa sprawdzanie dostępnych aktualizacji. Najpierw próbowałem instalować FIXy dostępne na stronach Microsoft. Później trafiłem na w/w post i uruchomiłem skrypt aktualizujący wpisy w rejestrze. Niestety ciągle bez efektu. W końcu ponownie wykonałem odtworzenie Windowsa z RECOVERY. W tej chwili jest zainstalowany jedynie Windows, SP3, IE8 i FireFox. W załączeniu logi FRST, Addition, OTL, Extras. Konfiguracja to: HP Compaq nx 7300 Intel Core 2 CPU T5500 1.66 GHz Microsoft Windows XP home Edition Wersja 2002 Dodatek Service Pack 3 Prośba o pomoc! Addition.txt Extras.Txt FRST.txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) Na stronie Windows Update był do zainstalowania Microsoft Update, który to zainstalowałem. Niestety próba wyszukania aktualizacji kończy się niepowodzeniem - w nieskończoność trwa sprawdzanie dostępnych aktualizacji. Najprawdopodobniej wpadłeś w sidła aktualizacji KB2862330. Sam MS do tej pory nie wie co z tym fantem zrobić - info: http://news.softpedia.com/news/KB2862330-Windows-XP-Update-Locked-in-Installation-Loop-391968.shtml Temat z forum - https://www.fixitpc.pl/topic/20106-system-nie-startuje-bsod-tryb-awaryjny-nie-dzia%C5%82a/ Edytowane 24 Października 2013 przez Bonifacy Odnośnik do komentarza
sentek70 Opublikowano 24 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Czy to oznaczy, że muszę czekać aż MS wymyśli co zrobić z tym problemem? Jest może jakieś inne rozwiązanie tego problemu? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Jest może jakieś inne rozwiązanie tego problemu? Patrz post wyżej. Napisz do Kageori wiadomość na PW, bo nie wiadomo czy ona śledzi na bieżąco forum. Może zapoda Ci swoją knkretną receptę jak uporała/pozbyła się tej aktualizacji. Na MS raczej nie licz w najbliższej perspektywie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi