Sebaiz1 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witam. Z góry przepraszam jak temat już był, ale jak wiadomo każdy temat jest inny. W piątek podłączałem pendrive do komputera na uczelni by wydrukować coś. Po przyjściu do domu podłączam do komputera swojego i zamiast folderów mam pliki. Malwarebytes Anti-Malware wykrył od razu jakiś backdoor a Avast z kolei wykrył skróty jako trojany i wrzucił do kwarantanny. Skanowałem następnie USB Fix lecz dochodzi do 15% i program nie daje odpowiedzi. Obecnie na pendrive skrótów już nie mam a foldery mogę zobaczyć dopiero po zaznaczeniu w opcji folderów aby pokazywał ukryte. Moje pytanie jak zrobić by te foldery były normalnie dostępne bez wchodzenia w opcje folderów oraz jak zabezpieczyć taki pendrive by uniknąć czegoś podobnego w przyszłości ? Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Sebaiz1 Opublikowano 20 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Właśnie zmieniłem atrybuty tych folderów Total Commanderem, i wygląda na to że wszystko już jest okej. Dodatkowo zabezpieczyłem go MKV, i tu pytanie czy to aby na pewno wystarczy ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Sebaiz1, nie podałeś żadnych danych, które są tu wymagane (KLIK). Poproszę o komplet obowiązkowych logów (urządzenie mogło zarazić system) + dodatkowy log USBFix z opcji Listing. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi