kaczakkkk Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Ten nowy comp Antec sila rzeczy nie ma dostepu do Sieci. Po radzie Bonifacego (przepiolem sata napedu DVD do gniazda sata6 na MB i dalem w UEFI dla tego napedu tryb IDE) Sprawy sie cofnely tzn botuje mi plyke instalacyjna Win7 64bit ide pare okienek do przodu i kiedy dostaje pytanie "gdzie zainstalowac Windows" wskazuje na dysk i partycje - wtedy dostaje komunikat ze " nie moge zainstalowac Windows bo wyznaczony dysk ma MBR partition table. ON EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks"Ale ja do ciezkiej Anielki usunolem EFI przy pomocy DISKPART Dla odmiany - kiedy wkladam plytke instalacyjna Z Ubuntu do napedu to zaczyna botowac, zeby pozniej przerwac i wyswietlic komunikat w ktorym domaga sie "Insert Boot media in selected boot device and press any key" Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 ON EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks https://www.google.pl/search?q=on+efi+systems+windows+can+only+be+installed+to+gpt+disks&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=V6xuUr3KHYXbtAaBvIA4&gbv=1&sei=V6xuUsS2NcTQtQak2YCQDA Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 A ja usuwalem EFI wg tej strony: http://www.winability.com/delete-protected-efi-disk-partition/ Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Mam sentyment do gry "The Elder Scrolls III: Morrowind". Pogrywam jeszcze czasem. Mój bohater ma max lvl w specjalizacji 'telekineza' ( http://www.astraldynamics.pl/artykul-181,,.html ). Ale to jest za mało aby skonfigurował Ci EFI. Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Mam sentyment do gry "The Elder Scrolls III: Morrowind". Pogrywam jeszcze czasem. Mój bohater ma max lvl w specjalizacji 'telekineza' ( http://www.astraldynamics.pl/artykul-181,,.html ). Ale to jest za mało aby skonfigurował Ci EFI. Mozesz wyjasnic w czym ten Twoj wpis mi pomaga ??? Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Sukcesss !!!Wyjolem dysk - podlaczylem do drugiego PC - partycje przerobilem na "unallocated" - przenioslem z powrotem do Antec - zabotowalem instalke Win7 - zainstalowalem !!!teraz tylko MB, karty rozszerzen i takie tam. Szkoda tylko, ze to ja amator i novicjusz znalazlem rozwiazanie w dodatku nie bawiac sie w komenty "na poziomie" Niesiolowskiego. Odnośnik do komentarza
Hajasz Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Tyle zabawy z tym. Wystarczyło odpalić Hiren's Boot i pobawić się partycjami a nie przekładać dysk z kompa do kompa. Piszesz, że chcesz zachować stary system na lepsze dni a teraz przerobiłeś partycje na nieprzydzieloną. Zanim zainstalowałeś tą siódemkę sformatowałeś chociaż ten dysk ? Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 @HajaszPewnie ze sformatowalem. GParted.Stary OS moze sie przydac na innym kompie (pewnie bedzie znowu mala zagwozdka, ale nie szkodzi)"Tyle zabawy z tym. Wystarczyło odpalić Hiren's Boot i pobawić się partycjami a nie przekładać dysk z kompa do kompa." - Piszesz to do mnie czy do moich Aniolow Strozow?Dzisiaj swieza Winda na nowym sprzecie - az milo odpalic.W sumie to duzo mi pomogli szczegolnie upior Luwru, tylko te komenty byly bezsensowne. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 W sumie to duzo mi pomogli szczegolnie upior Luwru, tylko te komenty byly bezsensowne. Bezsensowne - mówisz drogi Kaczaku....chm. A moze jednak sensowne, może zmobilizowały Cie do intensywnego działania a nie biadolenia - skutkiem czego system zainstalowany. Mam nadzieje że sterowniki również i wszystko gra? Odnośnik do komentarza
kaczakkkk Opublikowano 29 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Ja jednak preferuje, profesjonalizm i wzajemny szacunek.Nie tylko gra wrecz fruwa. Miodzio Pozdro.Kaczakkkk. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Zmień w post#19 obrazek, bo to nie jest Twoja płyta główna. Na mój gust to co widać to Asus M5A99X Evo. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi