ziomus1233454 Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Siema , mam wielki problem a mianowicie : Kupiłem new kompa: Płyta : Asus M4A89GTD PRO Procesor : AMD PHENON x6 1055T 2.8 podkręcone do 3.3 ( płyta sama to podkręciła ) RAM : Kingston HYPERX KHX1600C9AD3B1K2/4G Podkręcony do 2300/2400 MHZ ( tez płyta sama podkręciła je ) Zasiłka: Bequiet! Purepower 530w Karta Graficzna : Palit Geforce GTX 460 768 MB GDDR5 system : Windows XP Home SP3 32 bit ;( ( nie mam kasy narazie na Sevena x64 ;/ ) Dysk: Samsung 1 TB Ok, Zainstalowałem sterowniki od karty tv ok wszystko ładnie Winfast PVR i Winfast FM działa bez zarzutu , ale WinfastPVR2 Nie działa ;( Screen : http://img14.imageshack.us/i/rrrrrgi.jpg/ Niby mogę używać PVR1 Ale on nie wykrywa ponad 15 kanałów jakie wykrył PVR2 ( Polsat 2 itp ) A na stronie kablówki nawet nie napisali że te kanały są w ofercie więc nie ma do nich częstotliwości podanych ! Proszę o pomoc Reinstall programu nie pomógł Odnośnik do komentarza
Mudin Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 ciekawe jak długo stabilnie pochodzi taki "Sam podkręcony" Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Nie o to mi teraz chodzi :x twój post nic do tematu nie wnosi ! Lepiej mi pomóż z tym cholernym PVR 2 a nie Komp raczej pochodzi dobrze bo Ramy mają radiatory Proc chyba też powinien dać radę Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 A próbował kolega odinstalować PVR1 i zainstalować PVR2 Jest kilka takich problemów na różnych forach z tego co się zorientowałem i tutaj problem rozwiązał się tak więc miłej lektury HOTFIX Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 AMD PHENON x6 1055T 2.8 podkręcone do 3.3 to nie jest OC tylko tryb "turbo" zyskałeś 500MHz ale straciłeś 3 jądra. PVR 2 najnowsza wersja? Plus to co wyżej może trzeba zrezygnować z wcześniejszej wersji. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Czekaj Czekaj tzn że się zrobiły 3 rdzenie do uzywania przez to?! zresztą mam jakieś tam programy co były na płycie ... np Asus TurboX EVO i tam mam funkcje Oc . . więc to może jak by się tym OC zrobiło to bym nie stracił chyba co nie ? Bo mogę w tym ustawić 2.8 ( szyna to kręcę ) i w tym równie dobrze mogę więcej dać.. Ale mi szyna na 236 mhz starczy Screen all testów jakie robiłem + ten progs http://img576.imageshack.us/i/beztytuuqme.jpg/ Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 OC to się robi z biosu i tryb turbo ma nie wiele wspólnego z OC. Tryb turbo włącza się dynamicznie. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Posta przed chwilą wyedytowałem .. Zoba te testy i tego progsa i powiedz jak to wygląda ? czy biosem mam to robić ? edit: A co do winfasta to przez WInfast Wizard i Pilota da się Winfast PVR2 normalnie uruchomić i smiga a z ikony na pulpicie się sypie Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Ogólnie to wygląda tak: tryb turbo core działa zawsze dopóki dopóty nie wyłączysz mechanizmów oszczędzania energii, przy czym AMD przewrotnie określa to oszczędzanie energii bo załączony tryb turbo podnosi napięcie do wartości 1.45V (co potwierdza CPU-Z) obcinając 3 rdzenie a domyślnie procesor pracuje z napięciem 1.275V z sześcioma rdzeniami, więc samo podniesienie napięcia skutkuje wyższym poborem energii nawet o 30W. Generalnie poszukaj w necie opisów jak to działa. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Aaaa Dobra Zasilacz da radę raczej więc powiedz mi jak to wyłączyć aby miał pełne sześć jaj ? Wiem że energi będzie żarł więcej no ale wole mieć pełne sześć rdzeni.. Ten mój Bequiet! 530w da rade co nie ? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 napisałeś: więc powiedz mi jak to wyłączyć aby miał pełne sześć jaj ? a ja wcześniej: Tryb turbo włącza się dynamicznie. raz się włącza raz wyłącza zależne od obciążenia procka. Jak wyłączyć? Sprawdź w ustawieniach w biosie opcje oszczędzania lub w profilach zasilania w systemie. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) napisałeś: a ja wcześniej: raz się włącza raz wyłącza zależne od obciążenia procka. Jak wyłączyć? Sprawdź w ustawieniach w biosie opcje oszczędzania lub w profilach zasilania w systemie. Znalazłem w biosie coś takiego jak : Turbo Core Techonology i było to na Auto.. Dałem na disable i chyba już będzie ok co nie ? Niby dalej jest 3.3 Ale teraz to chyba już podkręcone ? Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi