KwasNasycony Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 A było tak fajnie... Zachciało mi się zainstalować Windows 7 Professional. Płytkę mam, w 100% sprawna, znaczy się - chyba sprawna. Miały być dwa systemy - XP (który ma zostać) oraz świeżutki W7. Wszystko się fajnie rozpoczyna, akceptuję licencję, instalacja - niestandardowa, wybieram partycję, i... Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej, ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz plik dziennika instalatora systemu Windows. ...co? Partycja jest czysta jak łza, uprzednio formatowana. Pierwsze, co mi przyszło na myśl - no okej, to podzielę sobie ten nieszczęsny dysk na dwie - np. J i K, na K zainstaluję system, a później przeprowadzę fuzję, żeby dalej się cieszyć tymi 90GB miejsca. I jak powiedziałam, tak zrobiłam - stosownie oznaczyłam ją etykietą Windows 7 (która, de facto, znikła po formatowaniu), no ale... dalej to samo. Serio, nie mam już pomysłów, co zrobić z tym fantem. Odłączałam dysk (mam jeden na USB, ale on tu raczej nie wini)... ale nic nie dało. Od razu mówię, że opcja pt. "usuń wszystkie partycje i zrób je na nowo" nie wchodzi w grę, bo mam dużo danych, których nie chcę usuwać. Chyba czeka mnie pielgrzymka do Holandii. ._. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Instalator nie mógł utworzyć nowej partycji systemowej, ani zlokalizować istniejącej partycji systemowej. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz plik dziennika instalatora systemu Windows. vs. Odłączałam dysk (mam jeden na USB, ale on tu raczej nie wini) Chyba jednak wini - http://support.microsoft.com/kb/938984/pl Odnośnik do komentarza
KwasNasycony Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 No tak, ale odłączałam go z obu stron, no i dalej nic. Instalator dalej wypluwa ten uroczy błąd. Czy tu może winić... klawiatura i myszka na USB? o.O Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Odłączenie dysku USB w czasie instalacji Windows 7 to za mało.Masz w BIOS ustawić jak urządzenie startowe kolejno:1. CD/DVD2. HDD3. a dopiero niżej gdzieś tam bootowanie z USB Odnośnik do komentarza
KwasNasycony Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jest w kolejności: 1. CD-ROM 2. CD-ROM (nie widzę zupełnego sensu ustawiania tego dwa razy pod rząd) 3. HDD Więcej opcji nie mam. Odnośnik do komentarza
KwasNasycony Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Odświeżam, jak na razie się nie doczekałam odpowiedzi. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza
KwasNasycony Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Done. Wystarczyło zmienić typ partycji z Logical na Primary. Po tym wszystko poszło gładko jak po maśle, teraz tylko został jeden błąd, a wygląda to tak: C: Windows XP D: Windows 7 I: xxx J: xxx C:\ jest niedostępny. No i się nie da wejść na partycję z XP, cóż, da się tam jakoś wejść nie formatując dysku? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi