aMesis Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Witam. Wałkowane to już było setki razy, jednak jak wiadomo, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie. Liczę na pomoc fachowców, czyli Was. Mam nadzieję, że uda się mnie uratować, a raczej mój komputer. Pozdrawiam. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 aMesis, zasady działu wyraźnie mówią iż należy podać jako obowiązkowe także logi z FRST. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\win7\AppData\Roaming\data.dat C:\Users\win7\AppData\Roaming\settings.ini C:\Users\win7\rfwqrnfumkgrtekxhel.bfg C:\found.* :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] "Shell"=- :OTL O3 - HKU\S-1-5-21-1814754061-1736459137-2080323769-1000\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {21FA44EF-376D-4D53-9B0F-8A89D3229068} - No CLSID value found. O4 - HKLM..\Run: [] File not found O4 - HKLM..\Run: [setwallpaper] c:\programdata\SetWallpaper.cmd File not found :Commands [emptytemp] Adnotacja dla innych czytających: skrypt unikatowy - dopasowany tylko i wyłącznie pod ten system, proszę nie stosować na swoich systemach. Klik w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart systemu. W katalogu C:\_OTL powstanie log z wynikami usuwania. 2. System zostanie odblokowany, zaloguj się normalnie do Windows. Odinstaluj zbędny McAfee Security Scan Plus (sponsor paczek Adobe). 3. Zrób nowy log OTL z opcji Skanuj (już bez Extras) oraz zaległe raporty z FRST. Dołącz log z usuwania OTL z punktu 1. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi