Skocz do zawartości

Błąd podczas uruchomiania Windows 7; STOP: c000021a {Fatal System Error} The Verification of a KnownDLL failed

jowiszwish

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Podczas uruchamiania Windows 7 na laptopie Hp Pro Book 4530s wyskakuje blue screen z komunikatem STOP: c000021a {Fatal System Error}
The Verification of a KnownDLL failed. System process terminated unexpectedly with a status of 0x0000020 (0x06e97010 0x00000000).

Prawdopodobnie przerwałem aktualizację. Nie pomogło przywracanie ostatnio działającej konfiguracji.

Załączam log z narzędzia FRST.

Próbowałem użyć polecenia sfc /scannow /offbootdir=X:\ /offwindir=Y:\windows, ale otrzymuję komunikat:

Funkcja Ochrona zasobów systemu Windows nie może wykonać żądanej operacji.

Czy mam przeprowadzić jakiś dodatkowy scan? Coś zrobić, by ułatwić Wam diagnozę?

Proszę o informację czy jest szansa na przywrócenie działania systemu czy muszę się szykować na format...

FRST.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Problem stanowi naruszony plik pakietów językowych:

==================== Known DLLs (Whitelisted) ================

[2009-07-13 15:38] - [2009-07-13 17:41] - 0041984 ____A () C:\Windows\System32\LPK.dll

Podaj skan na wszystkie kopie tego pliku. Uruchom FRST, w linii Search wpisz nazwę pliku:

LPK.dll

Klik w Search File(s). Przedstaw wynikowy log Search.txt utworzony w tym samym katalogu z którego uruchamiano FRST.

.

• 2 tygodnie później...