Skocz do zawartości

Zablokowane pliki exe, regedit itp

Wojciech08

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, że na lapku zablokowane są wszelkie programy , które chce się uruchomić.  Jedynie w awaryjnym normalnie dziala wszystko natomist w normalnym systemie jest problem. Widziłem, ze ktoś miał wczeniśniej taki problem, ale tyczyło sie visty a ja mam Win 7.  Niżej przedstawiam logi z OTL oraz z system look. aaa bym zapomniał próbowałem mjuż adwcleaner i combofix i na razie nic nie pomogło.także plików fix.reg. Więcej możliwości nie znalazłem więc będę wdzieczny za pomoc.

Edytka: dodałem log z combofix, achyba musiałbym oddać, że kazdy log został zrobiony w trybie awaryjnym, chcialem jeszcze wyslag loga z gmera ale nie mogę.

ComboFix.txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Dostarczony tu zestaw:

- SystemLook nie wiadomo po co (ten skan zawierają FRST i OTL), na dodatek narzędzie w wersji 32-bit a nie 64-bit użyte. Usuwam.

- Log z "OTL" fałszywy, to jest kopia raportu ComboFix. Również usuwam.

- Na temat używania ComboFix: KLIK. Użyty niepotrzebnie.

Proszę wróćić do zasad działu jakie raporty się tu pokazuje: KLIK. Proszę dostarczyć raporty z FRST, OTL i GMER.

chcialem jeszcze wyslag loga z gmera ale nie mogę

Co to oznacza? Jeśli błąd "nie masz uprawnień", to znaczy, że plik został zapisany jako *.LOG (niezdowwolone w załącznikach) a nie *.TXT. Jest powiedziane, by użyć funkcję Kopiuj i zapisać do nowego pliku.

.

Temat przenoszę do działu Windows. Brak oznak infekcji.

na lapku zablokowane są wszelkie programy , które chce się uruchomić. Jedynie w awaryjnym normalnie dziala

Pierwsze co zwraca tu uwagę, to skomasowanie programów antywirusowych. Są widoczne tak jakby szczątki McAfee Internet Security (jest wejście w Panelu sterowania, ale reszta mocno poszatkowana) oraz AVG (sterowniki w systemie, ale brak wejścia w Panelu sterowania). Na początek:

1. Usuń wszystkie programy antywirusowe. Skorzystaj z tych firmowych usuwaczy: AVG Remover + McAfee Consumer Product Removal Tool.

2. Następnie wejdź w Tryb normalny i opisz czy są jakieś widoczne zmiany.

.

Tak tak poprzez deinstalatory, najśmieszniejsze jest to, że windows w trybie awaryjnym wyglada jak nowy dopeiro co uruchomiony i ma wgrane fabryczne programy które pozneij usuwałem, i na przykład jak w trybie normalnym wrzuciłem te pliki do usuwania  antywirów to w trybie awaryjnym ich nie było widać. Tak samo jest jak wejde do listy programow zainstalowanych to w trybie awaryjnym syfem wydawal sie tlyko Google toolbar natomiast w trybie normlanym jest tego duzo więcej tlyko nie mogę nic z tym zrobić bo jka wejde w awaryjny to i tak go nie wiać :/ Pierwzy raz się spotykam z taką sytuacją :/