katcza Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Witam serdecznie, Mam problem z procesem svchost (CPU cały czas na poziomie 99). System działa wolno, cały czas słychać jak pracuje wiatraczek. Całkowite przywracanie systemu nic nie pomogło.Z góry dziękuję za wsparcie. Załączam zestaw logów Pozdrawiam, Katcza OTL.Txt Extras.Txt FRST.txt Addition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Brakuje raportu z GMER. Oznak infekcji brak. Tylko wyczyść lokalizacje tymczasowe za pomocą TFC - Temp Cleaner. Temat przenoszę do działu Windows XP. Mam problem z procesem svchost (CPU cały czas na poziomie 99). Cytuję z innego tematu: To dopiero należy zdiagnozować o który svchost.exe chodzi, jakie usługi są pod nim podczepione. Po starcie systemu uruchom: - Menedżer zadań, a w nim: Widok > Wybierz kolumny > zaznacz PID procesu - Linię komend: Start > Uruchom > cmd W momencie gdy pojawi się ten obciążający svchost.exe zanotuj jego PID w Menedżerze zadań, a następnie w linii komend wpisz polecenie tasklist /svc, wyszukaj na liście proces o zgodnym PID i przeklej z okna do posta jakie obiekty są uruchomione pod tym procesem. . Odnośnik do komentarza
katcza Opublikowano 17 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Dzięki za odpowiedź. Załączam wynik komendy tasklist: svchost.exe 1260 AudioSrv, CryptSvc, Dhcp, ERSvc, EventSystem, FastUserSwitchingCompatibility, helpsvc, HidServ, LanmanServer, lanmanworkstation, Netman, Nla, Schedule, seclogon, SENS, SharedAccess, ShellHWDetection, srservice, TapiSrv, Themes, TrkWks, W32Time, winmgmt, wscsvc, wuauserv, WZCSVC Mogę coś zrobić z tym procesem? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi