wieslaw531 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Zalogowanie na drugim wylogowuje na pierwszym Czy to jest celowe działanie czy jakiś bug po aktualizacji? Trochę to niewygodne. Powtórzyło mi się to kilkakrotnie. Dotyczy szczególnie sytuacji gdzie jeden komp ma problem a drugi służy do przekazywania informacji. Na obu korzystałem z IE. Ale to nie powinno mieć znaczenia. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 W opcjach zabezpieczeń nic nie zmieniałam pod tym kątem, było od początku ustawione tak jak soft domyślnie to skonfigurował: resetowanie klucza logowania przy każdym pomyślnym logowaniu (co wyklucza zalogowanie równoczesne na większej liczbie kompów) jest na "Nie", zgodność IP podczas walidacji sesji na "Tak" (ale browser nie musi się zgadzać), wygasanie nieaktywnej sesji po 3600 sekund (godzina). Jestem w stanie zalogować to samo konto na kilku komputerach domowych w tym samym czasie (ale wychodzę "na świat" pod tym samym IP). Skoro Cię wylogowuje z jednego z komputerów, to może jedno z tych:- Zmiana IP podczas sesji.- Nie zaznaczona opcja "Zapamiętaj mnie" (ergo brak używanych cookies lokalnych), czyli sesja podlega automatycznemu wygaśnięciu po godzinie braku aktywności.Wszystkiego najlepszego Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi