Jimmy Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Witam!Wszystko chodziło dobrze. Dzisiaj zaczął samoczynnie wyłączać się komputer. Po pierwszym wyłączeniu minęła jakaś 1minuta i reset komputera.Później powtórzyło się to jeszcze 3 razy ale musiałem dłużej czekać.Bebechy nowe mają jakieś 3tyg. Zero kurzu w obudowie.Temperatury wyglądają na dobre. Procesor ma boxowy wentylator. Co może być nie tak ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Wnioskuję, że komp to składak. 1. Pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń - Start - uruchom - devmgmt.msc - Enter. 2. Pokaż obrazek z zarządzania dyskami - Start - uruchom - diskmgmt.msc - Enter. 3. Pobierz HWInfo - KLIK - zainstaluj - uruchom i pokaż obrazek z System Summary oraz z zakładki Sensors (cały). Interesują mnie wszystkie napięcia. Dalsze testy później. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Wczoraj grałem w Diablo III Przez jedną godzinę i nic się nie wyłączyło. Dzisiaj rano zaraz po włączeniu komputera zrobił restart. Później jeszcze dwa razy. Tak samo zaraz po włączeniu minęły może 2minuty. Teraz wykonałem wszystko to o co prosiłeś. I też się nie z resetował. Więc zaliczył ciągłej pracy około 20minut. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 1. Brak zainstalowanych sterowników do płyty głównej z dołączonego CD . 2. RAM - podejrzewam różne moduły RAM i może niewłaściwie zamontowane. Z HWInfo - System Summary - prawy dolny róg - lista Modules - klik - wybierz #2 i pokaż obrazek. - zakładam, że masz dwa moduły po 4GB. Ewentualnie zrób fotkę zamontowanych kości (chodzi o prawidłowość montażu, która jest opisana w Manualu do płyty). 3. Możliwy konflikt modułów pamięci - do przetestowania przy pomocy memtest (opis w Tutorialach). 4. To dysk SSD i w zakamarkach pamięci majaczy mi info, że one wymagają pewnych działań konfiguracyjnych. Nie znam. 5. Testowo pokaż jak wygląda SMART tego dysku. Pobierz CrystalDiskInfo v. 5.6.2 - KLIK - zainstaluj - uruchom i pokaż obrazek. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Od tamtego czasu nie resetował się. Moja pamięć ram: G.Skill RipjawsX DDR3 2x4GB 2133MHz CL9 Zainstalowane dwie kości. Sloty 1,3 Tak jak kazał producent. Pierwsze idą czarne. Dawno nie robiłem aktualizacji mojego systemu Windows 7. Wczoraj po zrobieniu aktualizacji minęła jakaś minuta i zrobił reset. Pamięć miałem podbitą do 2133Mhz. Dzisiaj zmieniłem na standardowe taktowanie 1600MHz. (Nie wiem może w tym tkwił problem). Mam instalować sterowniki do płyty głównej ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Mam instalować sterowniki do płyty głównej ? Obowiązkowo. W Menadżerze Urządzeń nie ma prawa występować żadna pozycja - Inne urządzenia co świadczy o braku sterowników. Sam zobacz czego brakuje. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Zrobione. Dzisiaj po włączeniu nadal to samo zrobił 4 restarty. Jeden nawet przy uruchamianiu systemu. A jak się rozkręci to chodzi poprawnie przez 8godzin. Przy wyłączaniu systemu jak robi się czarny ekran przez chwilę widać jakieś paski zielone etc. (To pewnie jakiś błąd) Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Pokaż obrazek z Menadżera Urządzeń. Dodatkowo rozwiń gałąź - karty graficzne. Przy wyłączaniu systemu jak robi się czarny ekran przez chwilę widać jakieś paski zielone etc. (To pewnie jakiś błąd) Czy zainstalowałeś sterowniki do karty graficznej z płyty CD? Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Chwilowo nie mam karty graficznej. Dzisiaj zaczął resetować się bardzo często. Postawiłem od nowa system. Zainstalowałem wszystkie sterowniki. I tak jeden raz się z resetował. :/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Przecież masz zintegrowaną kartę. Pierwszy raz słyszę aby bez karty graficznej możliwe było oglądanie tego co jest na monitorze. Do wykonania p. 3 z postu #4. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pamięć testowałem wychodzi na to że nie ma żadnych błędów. Komputer pracował 8 godzin zero restartu. Na drugi dzień pracował 3godziny. Zrobił 4 restarty i dalej pracował przez 5 godzin bez resetów. Brakuje mi już pomysłów co może być nie tak. Jakieś rady ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Czy zainstalowałeś sterowniki do zintegrowanej karty graficznej? Powinny być na płycie CD. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Oczywiście że instalowałem. Później instalowałem nowsze ze strony intela. Zauważyłem jak wykonuje restart z przycisku na obudowie komputera. To pojawia mi się przy starcie systemu "windows error recovery". Tak chyba nie powinno być ? Taki sam komunikat mam jak komputer wykona samoczynnego resetu. Odłączyłem z płyty głównej "Reset SW". Ale problem pozostał nadal ten sam. :/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Komputer - właściwości - ochrona systemu - pokaż mały obrazek. To samo tylko Zaawansowane - Wydajność - Ustawienia - Zaawansowane - Zmień i pokaż ten mały obrazek. Po zrobieniu obrazka klik w anuluj i zamknij wszystko. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Zrobione. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Skopiuj zawartość folderu C:\Windows\Minidump na pulpit - spakuj i shostuj na zewnętrzny hosting . Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Nie mam takiego folderu. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Jest. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Nadal nie mam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Pokaż zawartość katalogu Windows. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ok. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Ma być tak + restart. Odnośnik do komentarza
Jimmy Opublikowano 19 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Zrobione. Nadal brak tego folderu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Nie wszystkie błedy zostaja zapisane w katalogu Minidump. Spróbuj na jednej kości Ram Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 1. Utwórz ręcznie taki folder wewnątrz katalogu Windows - Minidump. 2. Skopiuj na pulpit zawartość takiego folderu C:\Windows\System32\winevt\ - spakuj, shostuj i podaj linka. 3. Wykonaj logi OTL i je przedstaw. Opis w dziale infekcji - KLIK. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi