shark010 Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Witam Niestety padłem ofiarą "ukash-a". Prosiłbym o pomoc w pozbyciu sie tego i być moze jakiegoś innego paskudztwa ktore jest w moim laptopie. Bardzo prosze o wyrozumiałość Objawy: mam strone z nakazem zaplaty za to ze wszedlem na jakas strone malwarebytes znalazł plik w C:/windows/system32/sexit.dat System: win XP SP3 Laptop: thoshiba Wymagane logi w załączniku FRST.txt Addition.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Nie widzę tu żadnych oznak infekcji. Czy problem na pewno nadal występuje? I podaj kompletny raport MBAM ze skanu. . Odnośnik do komentarza
shark010 Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Infekcja była bo mialem tą strone ktorej nie moglem wyłączyć. Tlumacze co zrobilem po zobaczeniu tej strony. zainstalowalem Malwarebytes Anti-Malware i zaczołem skanowac niestety nic nie znalazlo przez pierwsze 20min skanowania wiec postanowilem pobrac wasze pliki do logów. Podczas tworzenie loga Malwarebytes poinformowalo mnie ze ma zainfekowany plik. Wybralem opcje skasowania/kwarantanny, ale strona nadal byla nie do wylączenia. Pozniej jak napisalas mi ze nie ma zadnej infekcji to przezskanowalem caly komputer (pełne skanowanie) i po tym skanowaniu znalazl mi jeden zły wpis w rejestrze. Opis załączników: "protection-log-2013-10-11" - log z wykrycia pliku "MBAM-log-2013-10-11 (22-02-53)" - log po przeskanowaniu Ps: co jakiś czas jakis dziwne ip sa blokowane protection-log-2013-10-11.txt MBAM-log-2013-10-11 (22-02-53).txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Ponawiam pytanie: czy nadal widzisz stronę blokady? Pozniej jak napisalas mi ze nie ma zadnej infekcji to przezskanowalem caly komputer (pełne skanowanie) i po tym skanowaniu znalazl mi jeden zły wpis w rejestrze. Wpis PUM.Disabled.SecurityCenter bez znaczenia, to nawet nie jest infekcja w rozumieniu potocznym, tylko komunikat iż są wyłączone powiadomienia Centrum zabezpieczeń. Ta modyfikacja może mieć różne źródła: celowe ręczne akcje użytkownika / tweaker lub infekcja. Program nie jest zdolny wskazać źródło. . Odnośnik do komentarza
shark010 Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Aha, dziekuje za pomoc Ps: nie wylaczalem centrum zabezpieczen . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi