proi Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam, Nie jestem pewien czy komputer (Vista) uleglo zawirusowaniu, czy zadziałał Avast. Proszę o przejrzenie logów. Uwaga-FRST nie udało się przeprowadzić skanowania, wyskoczyl jakis blad (w trybie awaryjnym tak samo), na zalaczonym .jpg. Wygenerowal sie log Addition. Addition.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Scan Mode: All users @Picasso od kilku dni jest nieobecna. W tych logach nie widzę tej infekcji, ale może tylko dlatego, że skan nie był robiony na rzekomo zainfekowanym koncie? Spróbuj zrobić logi na koncie zarażonego Użytkownika. Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 O! Jessico wielkie dzięki za pomoc. Możesz zerknąć czy log OTL zaktualizowany w pierwszym poscie cos zmienia? Avast usunął masę infekcji, ale FRST nadal nie działa. Odnośnik do komentarza
jessica Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Możesz zerknąć czy log OTL zaktualizowany w pierwszym poscie cos zmienia? nie, ten log także jest zrobiony na ustawieniu "Wszyscy Użytkownicy", a powinien być na jednym konkretnym użytkowniku. Poza tym jeśli robisz nowy log, to dawaj go albo do nowego postu, albo dawaj jako drugi, bo przecież @Picasso będzie chciała widzieć, co było w pierwszym logu. Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Teraz na pewno odznaczyłem tą opcję... Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
htw Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 weź możne na początek przeskanuj (w pełni) Malware-bytes (tylko po instalacji odfajkuj sobie uruchom wersje Pro ) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 W kwestii FRST: to chyba jakiś błąd programu, z którym na teraz nic nie da się zrobić, dopóki autor tego nie naprawi. Log Addition jest praktycznie pusty. W kwestii multi-kont: Teraz na pewno odznaczyłem tą opcję... Odznaczanie opcji "All users" nie ma znaczenia dla zmiany kontekstu aktualnie zalogowanego konta (cały czas jest zalogowane to samo konto). I to nie było tu potrzebne, próba robienia drugiego zestawu logów zbędna: - Log zawsze ma być robiony będąc zalogowanym na koncie zainfekowanym, gdyż tylko to gwarantuje pobór wszystkich skanowanych miejsc z tego konkretnego konta. Ale: - Opcja "All users" także zawsze ma być zaznaczona, by ogólny log dał częściowe informacje o innych kontach niż zalogowane lub zdefiniował ich brak. I to ten scenariusz tu ma miejsce: Tutaj pierwszy log z opcją "All users" wskazuje obecność tylko jednego konta w systemie (definiuje to spis folderów w katalogu Roaming i brak widoczności innych SID konta niż aktualnie zalogowane). I wszystkie logi OTL mają dokładnie ten sam kontekst zalogowanego konta Paweł: Computer Name: PAWEL-PC | User Name: Pawel | Logged in as Administrator. W raportach brak oznak infekcji. proi sprecyzuj więc konkretnie co było widziane i czy jest nadal jakiś problem w systemie. . Odnośnik do komentarza
proi Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 W raportach brak oznak infekcji. proi sprecyzuj więc konkretnie co było widziane i czy jest nadal jakiś problem w systemie. Myślę że mamy tu do czynienia z przesadzoną reakcją... z mojej strony-zastosowałem procedurę pod tytułem "wirusy=lecieć po pomoc na fixitpc.pl" . Komputer był zawirusowany, ale poradził sobie z tym Avast. Niemniej, dziękuję za sprawdzenie logów. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi