Sapper Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam, mój mikrofon bardzo cicho działa. Gdy coś mówię do mikrofonu to nic nie słychac, a gdy zakrzyczę bardzo głośno to na skype głośnośc mikrofonu podnosi się tylko o 2 kreski (max). Jeszcze przed formatem komputera mokrofon działał poprawnie, a teraz nie. sterowniki miałem takie same jak przed formatem, potem pobrałem nowe z drivermax i problem dalej występował. Gdy chciałem zainstalowac realteka, to po zainstalowanie i zresetowaniu komputera nie dało się go włączyc. pisało że realtek został zainstalowany poprawnie, ale w procesach go nigdzie nie było. Gdy chce go włączyc to nic nie wyskakuje (0 reakcji). Dodam jeszcze, że do mikrofonu mam tylko SoundMax HD Audio 1. W panelu sterowania mikrofon jest zaznaczony i ustawiony na full. Nie wiem co już mam dalej robic, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Może trzeba włączyć wzmocnienie mikrofonu. w dźwiękach jest opcja odnośnie tego ustawienia Odnośnik do komentarza
Sapper Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Zrobiłem to, zle to nie wzmocniło mikrofonu tylko był większy szum. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi