Levy142 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dziś podczas grania komputer się zawiesił i wyskoczył blue screen "dumping physical memory". Wcześniej również miałem z tym do czynienia. Był to 1 raz, więc to olałem, ale teraz troche mnie to niepokoi. Sprzęt mam nowy, system stawiany wczoraj. Dołącze jeszcze komunikat windowsa po jego ponownym uruchomieniu. Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045Dodatkowe informacje o problemie: BCCode: 124 BCP1: 0000000000000000 BCP2: FFFFFA8004A32028 BCP3: 00000000B4002000 BCP4: 00000000E8000135 OS Version: 6_1_7600 Service Pack: 0_0 Product: 256_1Pliki pomagające opisać problem: C:\Windows\Minidump\100613-12792-01.dmp C:\Users\Mati\AppData\Local\Temp\WER-23758-0.sysdata.xmlPrzeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:http://prawo-autorskie.edu.pl/autorskie.htmlJeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline: C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 To komputer czy laptop? Brak zainstalowanego SP1 do W7. Pokaż obrazki z System Summary oraz z Sensors z HWInfo - KLIK . Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Komputer stacjonarny. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Brak obrazka z zakładki Sensors. Pokaż szczególnie wszystkie dane dotyczące napięć. Czy pamięć to tylko 1 moduł i czy właściwie zamontowany? Problemem może być niedokładny montaż lub uszkodzenie. I w tym przypadku konieczny jest test softem memtest - szukaj w Tutorialach. Dodatkowo shostuj gdzieś spakowany katalog C:\Windows\Minidump i podaj linka. Odnośnik do komentarza
Levy142 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Pamięć to jeden moduł - Nanya 1333 MHz 4gb. Kość siedzi prawidłowo w slocie (pierwszy slot, wg. instrukcji płyty głównej). Memtest wykonam już jutro. Co do Minidump, pliku nie mogłem w żaden sposób spakować, bo windows 7 blokuje do niego dostęp i nie można nic zrobić. Stworzyłem jego skrót i wrzuciłem go na hosting. Jeśli potrzebny jest cały plik, to proszę o instrukcję jak mogę uzyskać uprawnienia do niego. http://zachowajto.pl/xG4yYTwJ/minidump-rar PS. Może dodam jeszcze, że procesor był podkręcany. Aktualnie pracuje na częstotliwości 3.8 GHz, na napięciu 1.4 V. Z resztą dokładna specyfikacja podana jest na ss. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Przywróć nominalne taktowanie procka. OC jest ryzykownym działaniem i wymaga dużego doświadczenia i testów. Podkręciłeś szynę do 271 MHz zamiast nominalnego 200. To jednocześnie skutkuje stosownym wpływem na RAM. Skopiuj zawartość katalogu C:\Windows\Minidump w dowolne miejsce i wówczas spakuj plik. Do wykonania memtest. Dalsze działania później bo system bardzo nieaktualny. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi