wieslaw531 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Albo eksperymentuj dalej albo wróć do postu #14. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Skończyłem eksperymentować. Wracam do postu #14. Rozglądałem się w biosie i nie mam pojęcia jak się włącza tą kartę grafiki zintegrowanej. Logi są w porządku?OTL.txt => http://www.wklej.org/id/1143654/Extras.txt => http://www.wklej.org/id/1143656/ Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Jeżeli w XP niemasz problemów, to karta chyba jest w porządku. Moim zdaniem, sam fakt, że uruchamia się w trybie awaryjnym bez problemów, świadczy o problemie ze sterownikiem. Nazwa powinna mieć związek z VGA. U mnie są trzy opcje do wyboru- dostępne wszystkie złącza grafiki, wyłączone wszystkie i tylko karta zintegrowana. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Logów nie analizowałem. Rozglądałem się w biosie i nie mam pojęcia jak się włącza tą kartę grafiki zintegrowanej. Do poczytania Manual do płyty - sekcja BIOS. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Masz tu fotkę Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Czekam na obrazek z postu #14. Kolega wyżej pokazał gdzie masz włączyć. Internal graphics Mode - na Enabled. Dodatkowo - Panel Sterowania - Narzędzia administracyjne - Konfiguracja systemu - Uruchamianie. Pokaż obrazek. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Nie ma tam opcji Enabled w Internal graphics Mode, tak jest napisane na zdjęciu u kolegi. W instrukcji od producenta, też nie mogę się doczytać jak to się włącza. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Obrazek podałem z manuala ASUSA do tej płyty, Ty z tego co widzę zaktualizowałeś bios, a wtym może jest inaczej. Zrób fotkę z biosu z opcjami grafiki. Jakbyś mógł jeszcze dać screena z menadżera z włączonymi właściwościami sterownika karty graficznej. Tak z ciekawości, jak możesz to sprawdź temperaturę GPU w XP. U mnie w czasie tych problemów miałem w 7-ce wyższą o około 10 stopni w IDLE. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Już chyba wiem jak się włącza, przeczytałem dokładniej manual od producenta. U mnie są dobre temp. zawsze takie miałem. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 U mnie na tym jest stabilnie i bezproblemowo. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 W biosie z tego co wyczytałem ma być włączona opcja Surround View na Enabled, ale nie ma takiej możliwości, nawet jak pozamieniam inne opcje, to ustawienie zawsze zostaje zablokowane. Może to jest już ustawione na Automatycznie i będzie działać jak przełączę kabel D-Sub. No dobra sprawdzę na tym twoim sterze też. Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Przestaw w Primary Video Controller na opcję PCI-GFXO-GPP-IGFX i sprawdź czy coś to zmieni. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Po przestawieniu tej opcji co mówiłeś, dalej to ustawienie Surround View ma wygaszoną opcje. Dodatkowo przed chwilą odpaliłem win XP, na pulpicie zamiast niektórych ikonek jakieś kolorowe artefakty się wyświetliły. A od wczoraj wieczorem karta jakoś inaczej burczy. Więc czy to oznacza, że karta się kończy, czy zwykły przypadek? Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wygląda jednak na problem z kartą. Podłącz zintegrowaną i powinieś mieć dostępny wybór w Surrond View. Czy korzystasz z karty zintegrowanej, bo jeżeli nie to można ją ustawić na Disabled. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Dobra spróbuje jutro podłączyć po prostu kabel do zintegrowanej może się włączy, bo innej opcji nie ma chyba, żeby ją włączyć. Nie korzystam ze zintegrowanej, ale nie jest na Disabled w biosie. Edit z 08.10 : W XP, jak próbowałem włączyć Mozille, to ekran zaciął się, odcinał na sekundę, po naciśnięciu przycisku na myszy w chwili odcięcia, bios wydawał pojedyncze piknięcie. Wszystko chyba wskazuje na kończący się żywot karty, jak sądzicie ? Tak po za tym to jest karta wadliwej produkcji, bo nie ma radiatora na sekcji zasilania ( http://pclab.pl/news42480.html ), dowiedziałem się dopiero po tym jak się gwarancja skończyła... Odnośnik do komentarza
lonialomax Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Czy sprawdziłeś systemy na zintegrowanej? Dobrzeby było mieć jakąś inną kartę na sprawdzenie. Spróbuj jeszcze wymontować kartę i przeczyścić styki oraz przedmuchać slot PCI. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Jaka jest sytuacja i wyniki eksperymentów? Czy integra chodzi? Do włączenia prawdopodobnie przez ustawienie w BIOS IGFX-????-????-???? na obrazku z BIOS. Wnioskuję, że wszystkie opcje po prawej stronie zmieniają sposób rozpoznawania grafiki w trakcie POST. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 2 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Wymieniłem kartę i działa. Wiecie może czy da się jakoś starą naprawić i co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza
Groszexxx Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Wszystko zależy od uszkodzenia. Nie ma co wrozyc z fusów. Raczej tylko reballing wchodzi w gre. Odnośnik do komentarza
adu76 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 A wiecie kto się zajmuje diagnostyką i naprawami kart graficznych? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi