mamba Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Witam. Mam 2 identyczne laptopy Lenovo z Windows 8. Jeden z nich bez najmniejszych problemów łączy się z routerem za pomocą WiFi. Drugi natomiast po każdym uruchomieniu łączy się z routerem ale nie działa internet, strony sie nie ładują. Po uruchomieniu Rozwiązywanie Problemów --> Sieć i internet --> Karta Sieciowa dostaję informację, że problem z kartą sieciową został naprawiony. W logu operacji w podsumowaniu widnieje taka informacja: Wynik diagnozy: Znaleziono problemGłówna przyczyna:Ten komputer nieustannie przełącza się między co najmniej dwoma routerami bezprzewodowymi lub punktami dostępuSzczegółowa główna przyczyna:Nadmierny roaming (między punktami dostępu, w obrębie profilu lub w preferowanej sieci) Co z tym zrobić? Brakuje mi już pomysłów. Będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zapewne masz w tym laptopie zapisane 2 sieci z automatycznym łączeniem. Nie wiem dokładnie, jak to jest w 8, ale poszukaj w centrum sieci zarządzania sieciami bezprzewodowymi i usuń jedną z nich. Odnośnik do komentarza
mamba Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Tak też podejrzewam ale niestety nie wiem jak to wyłączyć w tym dziwnym Windowie 8 Dlatego piszę, żeby mi ktoś pomógł i podpowiedział. Przekopałem już całe google i nic nie znalazłem. Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Po przejściu do pulpitu w prawym dolnym rogu powinna być ikona połączenia sieciowego. Po kliknięciu na nią pojawia się "Otwórz centrum sieci i udostępniania". W nowo otwartym oknie po lewej "Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi". PS. Piszę na podstawie W7 i mam nadzieję, że w 8 jest podobnie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi