Anonim3 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Nie popadaj w depresję wszak wszystko nowe więc i na gwarancji jest, niestety masz dwie platformy różne od siebie, wspólne jest tylko ram i grafika, sprawdzić nijak się nie da mieszając głównymi podzespołami. Choć to wszystko dość enigmatyczne to jednak możliwe, jak pisałem naprawdę bardzo rzadko zdarza się, że można ubić płytę grafiką ale zdarza się. Więcej pomysłów nie mam, wypada ci więc tylko zabrać pod pachę sprzęty i kierunek serwis Z gniazdem prądowym sprawdzałeś, rzecz jasna? Może listwa przeciwprzepięciowa padła? Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Odnośnie pomiarów, to na tej płycie są punkty do pomiaru napięć, wg. instrukcji na brzegu płyty obok slotów pamięci. Pisałeś wcześniej o diodach, wg instrukcji diody są również z brzegu nad slotami pamięci 8 od procka i 2 od szyny, u Ciebie mogą być te które świeciły obok procka, jeżeli w tej chwili nie świecą to wygląda że nie dostaje zasilania, może sprawdź czy wszystko w porządku z zasilaczem. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 marcinkowski - ale żeby dwa porządne beQuiet'y padły? Gdyby to była padlina jakaś to owszem ale tego typu sprzęt ma wszelkie zabezpieczenia, nie tak łatwo go załatwić. Zresztą łatwo go sprawdzić: http://zenlabs.pl/zasilacze/62-sprawdzenie-zasilacza-bez-komputera/ Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 @marekW, ja jestem człowiek starej daty i tak z przyzwyczajenia jak mi coś padnie to najpierw rozbieram i szukam bezpieczników, no i zapominam że w tych nowoczesnych sprzętach nie ma czegoś takiego, to jest taki biznes, taniej by było wymienić bezpiecznik jak pół komputera, ale jaki to interes. Odnośnik do komentarza
fillavandrel Opublikowano 14 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Witam ! jeszcze raz dziękuje za okazaną pomoc! wypada ci więc tylko zabrać pod pachę sprzęty i kierunek serwis I tak uczynie. Zobaczymy jak to będzie. A do Ciebie Marku mam jeszcze drobne pytanie na priv jeśli pozwolisz... Wszystkim serdecznie dziękuje jeszcze raz. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi