marcin1999 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Witam. Dość nie oczekiwanie komputer odmawia współpracy ze mną( użytkoszkodnikiem) a mianowicie: 1) avast tuż po uruchomieniu systemu zakomunikował,że "Program Avast nie będzie wstanie chronić programów pocztowych/komunikatorów.(bład 10106). sprawdź, czy usuga programu avast AvastSvc.exe nie jest blokowana przez zaporę ogniową." W panelu bezpieczeństwo Zatrzymana jest natomiast usługa >osłona www> nie możliwe jest jej uruchomienie( osłony komunikatorów i poczty mają status uruchomionych) Próba odinstalowania i zainstalowania Programu Avast nic nie dała -problem nadal istnieje. 2)brak dostępu do internetu- -NVIDIA nFORCE Networking Controller-sterownik działa bez problemów ale ma komunikat ograniczenie lub brak łączności- próba naprawiania zwraca komunkat,że System Windows nie może zakończyć naprawianie problemu,ponieważ nie można ukończyć następująch czynności:odnawianie adresu IP. Aby uzyskać pomoc skontaktuj się z osobą zarządzającą siecią" W menedżerze urządzeń są 3 żółte wykrzykniki -Sterownik miniport Harmonogramu pakietów#3 oraz Sterownik miniport Harmonogramu pakietów#4, WAN Miniport(IPX) Próby zainstalowania nowych sterowników bez poprawy(próba odinstalowania zwraca komunikat"nie można odinstalować urządzenia .Urządzenie to może byc wymagane do rozruchu komputera. W stanie urzadzenia stoi: To urzadzenie nie pracuje poprawnie,ponieważ system Windows nie może załadować stwrowników wymaganych dla tego urzadzenia (kod 31) podłączyłem Plus Internet- stan połączony ,ale strony www nie dostępne:( 3) Jak się pozbyć usługi klienta Netware-gdyż wyłączyło mi ekran powitalny i szybkie przełańczanie użytkowników. Aby przywrócić muszę odinstalować Usługę klienta dla systemu Netware- jak ? gdzie? Przeskanowałem Malwarebytes-brak infekcji Avast nadal scanuje:( Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
skamil29 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Wstaw logi z FRST i GMER Odnośnik do komentarza
marcin1999 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) logi z FRST. zauważalne jest bardzo długie wyłanczanie się komputera:( gmer log witam. Został zastosowany Combofix oto log z niego. Internet powrócił oraz antywirus Avast nie wywoluje już błędu -hurrraaaaaaaa:) problemem zostaje nadal usługa klienta Netware. 14.00 Świadomy byłem potęgi Combofixa, i teraz prosiłbym w miarę możliwości naprawienia jego ubocznych skutków, a mianowicie -Glary Utilities 3- nie działa- odinstalowania i ponowna instalacja nie prznosi rezultatu- biały obraz programu -Puran Defrag- działa, ale każda akcja jest poprzedzona czerwonym krzyżykiem by po tym program ruszał z miejsca -Malwarebytes Anti-Malware- nie działa wcale nawet po ponownej instacji -CrystalDiskInfo- również przestał działać - problem z kontem użytkowników- brak możliwości jakiejkolwiek ingerencji w klasycznym widoku oraz w widoku wielu kategorii. Addition.txt FRST.txt .txt ComboFix.txt Edytowane 1 Października 2013 przez marcin1999 Odnośnik do komentarza
marcin1999 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 problem- nie można nic zmienić w kontach użytkowników:( Netware lub uboczne skutki korzystania z Combofixa pozbawiły mnie możliwości zmiany czegokolwiek w koncie użytkownika:( Odnośnik do komentarza
marcin1999 Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 jak pozbyć się usługi netware? wyłączenie tego w usługach nie pomaga:( a nie widzę nigdzie opcji deinstalacji:( Odnośnik do komentarza
marcin1999 Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 przeszukanie w Googlach nic mi nie pomogły, w moim przypadku Nie moge zlalesc deinstalatora tego badziewia, Odnośnik do komentarza
marcin1999 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Walczę dalej z usługą Netware- nie mam sposobu na tą usługę- chodzi głównie o logowanie użytkowników - brak możliwości zmiany hasła itp. Pojawił się też problem z uszkodzonym plikiem\ folderem na dysku "C", za każdym razem np gdy ostatnio był używany program Odfkurzacz, też się pojawiło zalecenie sprawdzenie dysku chkdsk i po uruchomeniu nic nie znajduję Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi