Sapper Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Witam, zrobiłem format komputera i zaczął mi wyskakiwac pewien błąd: "smax4pnp.exe - Nie znaleziono punktu wejścia Nie znaleziono punktu wejścia procedury RegistarApplicationRestart w bibliotece KERNEL32.dll." Przed formatem takiego błędu w ogóle nie było, a teraz przy starcie komputerze zawsze wyskakuje ten błąd. Czy ten błąd to jest coś niebezpiecznego? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Nie został podany system operacyjny. Sugerując się rozwiązywanym przeze mnie nie tak dawno tematem w dziale diagnostyki infekcji, chodzi o XP: "smax4pnp.exe - Nie znaleziono punktu wejścia Nie znaleziono punktu wejścia procedury RegistarApplicationRestart w bibliotece KERNEL32.dll." Przed formatem takiego błędu w ogóle nie było, a teraz przy starcie komputerze zawsze wyskakuje ten błąd. Proces SoundMax oczekuje funkcji, które nie są obecne w bibliotece Windows. Błąd sugeruje stare nieaktualizowane pliki Windows. Format był, a to nasuwa koncepcję nieuzupełnienia aktualizacji Windows (nie zainstalowany SP3 i reszta łat). . Odnośnik do komentarza
Sapper Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zainstalowałem SP3 i zaktualizowałem system, ale problem dalej się pojawia. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Wg Microsoftu funkcja "RegisterApplicationRestart" wymaga minimum systemu Vista: KLIK. Nasuwa się, że to jednak instalacja SoundMax jest problemem, gdyż oczekuje pliku z nowszego systemu. Co to za instalacja, z jakiej paczki? . Odnośnik do komentarza
Sapper Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Z tej strony robiłem update http://windowsupdate.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=pl (z IE8), a z tej strony instalowałem SP3 http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=24. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ja Cię nie pytam o aktualizacje Windows tylko o SoundMax, skąd pobierałeś paczkę instalacyjną sterowników. Odnośnik do komentarza
Sapper Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Sterowniki zgrałem jeszcze przed formatem komputera do drivermax i później zainstalowałem je, czyli mam te same co przedtem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi