Aveo Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Witam! Mam kilka mało przeszkadzających, lecz denerwujących problemów z moim Windowsem z którymi, mam nadzieję, mi pomożecie Na wielu forach mnie już olano i mam nadzieję że chociaż tu zyskam pomoc. Problem 1 (Catalyst Control Center - błąd sterownika GPU): Problem objawia się tym że podczas instalacji, deinstalacji lub próbie uruchomienia panelu Catalyst Control Center mam błąd: "Nie można załadować pliku lub zestawu 'sorttbls.nlp' lub jednej z jego zależności. Nie można odnaleźć określonego pliku". Próbowałem usuwania całego .NET Framework z systemu za pomocą narzędzia deinstalacyjnego (nazwy nie pamiętam już niestety), reinstalacji sterowników, instalacji starszych wersji sterownika lecz nadal to samo. Wersja sterownika 8.982.0.0 GPU: AMD Radeon HD7770 rev: 2.0 Problem 2 (Podgląd zdarzeń - Program MMC nie może utworzyć przystawki): Przy uruchomieniu podglądu zdarzeń zamiast logów mam: "Program MMC nie może utworzyć przystawki. Przystawka nie może być zainstalowana poprawnie. Identyfikator klasy: FX:{b05566ad-fe9c-4363-be05-7a4cb510}". Problem 3 (Pomoc i obsługa techniczna systemu Windows): Przy próbie użycia Pomocy Systemu Windows mam monit błędu: "Nie można uruchomić Pomocy i obsługi technicznej systemu Windows. Wystąpił problem z Pomocą i obsługą techniczną systemu Windows. Aby wyświetlić zawartość pomocy, odwiedź witrynę sieci Web systemu Windows.". Problem 4 (niedziałający systemowy firewall): Z próbą uruchomienia systemowej zapory(poprzez kliknięcie w "Użyj ustawień zalecanych" długo komputer jest "zajęty" i po tym i tak nic się nie zmienia. Pamiętam ze gdy działał podgląd zdarzeń były kody błędów lecz teraz nie mam jak ich odczytać bo podgląd zdarzeń odmówił posłuszeństwa. OS: Windows 7 Professional x64 Jeżeli będą potrzebne jakiekolwiek logi lub coś innego to piszcie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
skamil29 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Wstaw logi z OTL,FRST i GMER . Pobierz z tych linków http://www.fixitpc.p...orty-systemowe/ http://www.fixitpc.p...e-typu-rootkit/ Odnośnik do komentarza
Aveo Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Proszę Odnośnik do komentarza
Aveo Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dodam że przed chwilą chcąc Uruchomić Ponownie komputer wyłączał się bardzo długo (freez na "Trwa zamykanie Systemu") i w końcu sam wyłączyłem go przyciskiem na obudowie. W usługach znalazłem coś takiego jak "Microsoft .NET Framework NGEN v2.0 <dalej numerki> x64" oraz odpowiednik x86. Miały one status Wyłączony i chcąc je uruchomić miałem monit "Usługa nie jest używana przez żaden program na Komputer lokalny i została zatrzymana" (coś w ten deseń). Chodzi oczywiście o sterownik GPU bo z tego co się dowiedziałem ostatnio sorttbls.nlp jest z Framework 2.0. Odnośnik do komentarza
Aveo Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Problemy rozwiązane. Poszedł format. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi