gabbermaz Opublikowano 28 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) Witam! Szukalem odpowiedzi ale nie znalazlem...mam 2 systemy xp i win7(podaje nazwe plyty dla wszystkiego asus p5k),wszystko bylo ok do wczoraj,okazuje sie ze podczas wlaczania sie systemu czy to xp czy 7 pasek stanu w pewnym momencie zaczyna sie poruszac jak zolw,raz zostawilem go na 30min i system dalej nie ruszyl..co sie okazalo w win 7 takze,dopiero po odlaczeniu kabla sieciowego wszystko rusza do przodu,podlaczam kabel i wszystko znowu jest ok,system chodzi dobrze a siec dziala jak nalezy...jezeli zrobie restart to system wstaje normalnie ale jezeli zakoncze prace wieczorem i rano probuje odpalic, znowu mam ten problem,czy ktos z was mial juz podobna akcje i wie jak pozegnac problem?? Pozdrawiam! Edytowane 16 Lutego 2011 przez picasso 16.02.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Mikolaj612 Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Nie chcę kłamać, ale podczas uruchamiania systemu, system ładuje protokoły IP itd. Wiadomo przypisuje IP, DNS, Brame itd. możliwe, że sterownik od sieci jest jakiś lichy i robi problemy dlatego system próbuje w nieskończoność odświeżyć/pobrać dane. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 @gabbermaz Spróbuj wpierw tego: Windows Explorer / Narzędzia / Opcje folderów / Widok tutaj jeśli jest ptaszek przy "Automatycznie wyszukuj foldery sieciowe i drukarki" to go wyrzuć i restart systemu. Może to coś da, jeśli nie to szukamy dalej Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi