AndrzejGdz Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Witam !!! Posiadam Windows 7 64 bit. Dzis walcze caly dzien od rana z Windows Update. Mianowicie ciagle pokazuje mi sie ze mam 3 aktualizacje do zainstalowania.Wszystko bylo by ok tylko ze ciagle sa to te same aktualizacje. Obojetnie co robie restart po zainstalowaniu aktualizacji to na nowo pokazuje mi sie ze mam 3 aktualizacje do zainstalowania. Odinstalowalem NET Framework recznie i odinstalowalem w Programy -> aktualizacje wszystkie aktualizacje zwiazane z NET Framewok ale nic to nie daje poniewaz jak zrobie restart to znowu mam 12 aktualizacji do pobrania i jak pobiore te 12 aktualizacje to wtedy caly czas pojawia sie komunikat ze mam 3 aktualizacje do zainstalowania. Jak mialem odinstalowany NET Framework probowalem w systemi awaryjnym zainstalowac wlasnie NET Framework ale mialem komunikat ze moge jedynie w normalnym trybie go zainstalowac. Noze ktos pomoze o zrobi aby raz pobra te aktualizacje a nie ze mam pobierac ciagle kilkadziesiat razy te same aktualizacje. Andrzej Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Jeżeli te aktualizacje są już zainstalowane (dostrzegłem jedną bo numerów innych nie widzę) to najprostszym sposobem jest je odznaczyć i ukryć. Wtedy system, nie bedzie się ciagle domagał ich instalacji. Odnośnik do komentarza
AndrzejGdz Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ale jak to sie robi ? Czy tylko wystarczy usunąc ptaszki z tych kwadracikow aby zostalo czysto ? To jest to ukrycie czy cos trzeba jeszcze zrobic ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 odznaczasz ptaszki i z prawokliku na każdą > Ukryj aktualizacje. Nie bedzie więcej dręczyć. i zatwierdzasz OK. Odnośnik do komentarza
AndrzejGdz Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Tak zrobilem ale czy to jest prawidlowo nie wiem ? Cos jednak "boli" Laptop skoro tak sie dzieje z tymi aktualizacjami Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 To nie wina laptopa, problem tych trzech poprawek jest znany (błąd Microsoftu) i dotyczy wielu użytkowników, w ciągu kilku dni pewnie pojawi się poprawka. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_update/updates-trying-to-install-over-and-over-again/2a624908-f4b1-46d8-87ed-caa09674ff4f?rtAction=1378836774249 pzdr Odnośnik do komentarza
AndrzejGdz Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Tak w ogole dzisiaj 14/09 juz jest wszystko ok, chyba Microsoft cos robił w tym temacie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi