Qairo Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Proszę o pomoc w ustaleniu czy mam na komputerze jakieś złośliwe oprogramowanie.Główny problem tkwi w tym ze internet bardzo zwolnił,dodam ze na 100% nie jest to wina dostawcy (sprawdziłem na innym sprzęcie,wszystko ok).Dodałem log gmera z quick scanu gdyż podczas full scanu komputer się zawiesza (blue screen).Scan w trybie awaryjnym przeszedł cały ale nic nie wykrył. Pozdrawiam FRST.txt GMER.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Ten log z OTL mogłeś zostawić, ale nadal brakuje pliku Addition od FRST. Dodaj go (w pierwszym poście dla porządku), w nim są m.in. załadowane moduły, Harmonogram zadań oraz błędy z Dziennika zdarzeń. Póki co, w raportach brak oznak infekcji. Za to zwracają uwagę następujące elementy: 1. Sterowniki sieciowe nVidia i ich składowy firewall nVidia: ==================== Processes (Whitelisted) ================= () C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcAppFlt.exe () C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcIp.exe ==================== Services (Whitelisted) ================= R2 ForceWare Intelligent Application Manager (IAM); C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin32\nSvcAppFlt.exe [626208 2009-08-10] () Firewall dyskusyjnej jakości, może być problematyczny. Odinstaluj NVIDIA Forceware Network Access Manager. Zresetuj system. 2. Klient torrent w starcie: HKCU\...\Run: [uTorrent] - C:\Users\Qairo\AppData\Roaming\uTorrent\uTorrent.exe [888152 2013-08-14] (BitTorrent Inc.) Klient tego rodzaju, nawet jeśli nic nie pobierasz, tworzy mnóstwo połączeń, co w przypadku szczególnych konfiguracji programu lub określonego tła (firewalle / sterowniki sieciowe / określony sprzęt sieciowy) może prowadzić do zatkania ruchu sieciowego. Nie jest wykluczone, że tu kombinacja torrent + nVidia jest źródłem. Proponuję połączyć deinstalację zapory nVidia z wyłączeniem uTorrent ze startu. Po ponownym restarcie opisz co się dzieje. . Odnośnik do komentarza
Qairo Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Sprawa wygląda tak,że ten klient torrenta mam w autostarcie,ale po uruchomieniu komputera wyłączam go zawsze jeżeli nie używam.Odinstalowałem ten sterownik od nvidii i wygląda na to,że wszystko śmiga jak powinno http://www.speedtest.pl/test/67538749 Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi