dzikirzeznik Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Witam. Bardzo przyzwyczaiłem się do używania linków z lewego menu "Ulubione" w Windowsowskim explorerze. Miałem tam powrzucany szybki dostęp do głęboko zakopanych folderów. Od pewnego jednak czasu menu to przestało się rozwijać. Po kliknięciu w "Ulubione" skróty wyświetlają się ale w drzewie po lewej stronie nie chce się rozwinąć. Proszę o radę, gdyż pracuje mi się bez tego bardzo niewygodnie. Screen: http://imgur.com/zcGlSke Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Czyżbyś usuwał strzałki skrótów? Błędna edycja (IsShortcut) prowadzi do dokładnie tego efektu. Strzałek nie usuwa się edycją IsShortcut, to ma rozmaite skutki uboczne. Do usunięcia strzałek jest inna poprawna edycja w kluczu Shell Icons (KLIK). 1. Otwórz Notatnik i wklej w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile] @="Shortcut" "IsShortcut"="" Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz jako FIX.REG Kliknij prawym na plik i z menu wybierz opcję Scal. Potwierdź import do rejestru. 2. Zresetuj system. . Odnośnik do komentarza
dzikirzeznik Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dokładnie tak, pozbyłem się strzałek poprzez edycję IsShortcut. Dziękuję picasso, nie pierwszy raz pomagasz uporać mi się z problemem, jesteś genialna ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi