Grigory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Kto wie, kto podpowie jak rozwiązać kłopot z XP, wszystkie puste płyty DVD widnieją jako zapisane, te tylko częściowo również, CD są normalnie, tu nawet pokazuje "tytuł" płyty. Płyty DVD na win 7 (part C) są normalnie widziane. Takie coś kiedyś miałem przy zawirusowanym systemie, tutaj po skanowaniu żadnych wirusów nie widać. Odnośnik do komentarza
Kromlech Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Ale odinstalowałeś napęd i zainstalowałes na nowo z aktualizacją firmware? Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Odinstalowałem napęd i przywróciłem sterownik (z 2001-07-01) przez DriverMax, ale dalej tak samo. W ogóle jest to ASUS DRW-2014L1. Szukam jeszcze w necie lecz nic nie znajduje. Odnośnik do komentarza
Kromlech Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 No to pozostaje OTL i poczekać na analizę na początek Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Czy oby na pewno to coś da ? Loga przedstawić w tym dziale czy pisać o przeniesienie ? Edit: - Płyty CD zapisane np w win 7 częściowo, w XP widnieją jako zapisane w całości, - logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Userzy forum mam problem z napędem, udzielicie pomocy, wskazówek ? Wróciłem do tematu ponieważ właśnie chciałem coś zgrać, a używać tylko dlatego 7, eee. Zamieścić logi ? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Podaj marke i model nagrywarki. Wejdź do Menegera Urządzeń i odczytaj, co tam siedzi w stacji dysków CD/DVD. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Hej Belfegor, nagrywarka to ASUS DRW-2014L1. Jednak sprawa jest co najmniej dziwna, mam na 7 (part C) maszynę wirtualną i tego samego xp. Na obydwóch xp zainstalowałem DriverMaxa, zrobiłem kopię sterowników i dałem ja na xp (part. D), oczywiście wcześniej odinstalowałem w menegerze urządzeń napęd, a tu nic Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 J ednak sprawa jest co najmniej dziwna, mam na 7 (part C) maszynę wirtualną i tego samego xp. Nie rozumiem, głupi jak Belfegor jestem. Co to znaczy? Czy masz na jednym dysku C dwa systemy? Na obydwóch xp zainstalowałem DriverMaxa, zrobiłem kopię sterowników i dałem ja na xp (part. D), oczywiście wcześniej odinstalowałem w menegerze urządzeń napęd, a tu nic Grigory, nie obraź się na mnie, ale spróbuj to logicznie złożyć do kupy. Napisz jaki jest stan faktyczny na kompie, jakie, ile i gdzie masz te systemy. A ja w miedzy czasie, poszukam firmware do nagrywarki. Tu masz BIOS do nagrywarki KLIK Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Było późno dlatego tak niewyraźnie napisałem. Więc: - dysk jeden, wiadomo podzielony na partycje: C, D, E, F, - part C win 7, zainstalowałem na nim Virtual PC (maszyna wirtualna z xp, tak do różnych eksperymentów), - part. D win xp, system instalowany trochę później z tej samej płyty, ale jak najbardziej rzeczywisty. Wpadł mi pomysł by przy pomocy DriverMax (robi kopie sterowników i je przywraca w razie kłopotów) skopiować sterowniki nagrywarki w wirtualnej maszynie z xp na pena i przywrócić je DriverMaxem na rzeczywistym sytemie xp - part D. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 - dysk jeden, wiadomo podzielony na partycje: C, D, E, F,- part C win 7, zainstalowałem na nim Virtual PC (maszyna wirtualna z xp, tak do różnych eksperymentów), - part. D win xp, system instalowany trochę później z tej samej płyty, ale jak najbardziej rzeczywisty. Wszystko pieknie dotarło do Belfegora, ale czy aktualizowałeś BIOS nagrywarki? Podałem w linku. Problemem może być napęd wirtualny, ale to zostawiłbym na sam koniec. Pobierz program SIV, odpal i zobacz jakie dokładnie parametry są zapisane przy Twoim napędzie. Wpadł mi pomysł by przy pomocy DriverMax (robi kopie sterowników i je przywraca w razie kłopotów) skopiować sterowniki nagrywarki w wirtualnej maszynie z xp na pena i przywrócić je DriverMaxem na rzeczywistym sytemie xp - part D. Kopie sterów można robić tym programem. Ale aktualizacje sterowników lepiej wykonać samemu. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zrobić fotkę czy spisać dane ? Musisz powiedzieć z której zakładki. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zrobić fotkę czy spisać dane ? Musisz powiedzieć z której zakładki. Zakładka Hardware. W okienku po lewej znajdź napęd CD\DVD. Najlepiej zrób zrzut ekranu. PRZEPRASZAM GRIGORY. CHODZIŁO MI O PROGRAM SIW KLIK Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Internet fochy stroi zdjecia Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Internet fochy stroi Jedzie mi tu czołg? A gdzie Szarik? Klikasz PPM na Hardware i wybierasz zapisz do pliku HTML. Zapisujesz i wstawiasz na Speed Share Albo normalnie przepisz kilka linijek które dotyczą napedu CD Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 chał, chał, chał Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Oto wielka tajemnica Grigorij Masz Bios w wersji 1.01 Jako Dowódca nakazuje pobrać BIOS KLIK. I wykonać aktualizacje. O wynikach poinformować Dowódce Odmowa wykonania rozkazu równa się zdradzie forum FIXIT.PC i wykluczeniem z szeregów. Poniał? Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Poniał migdał, ale za skarby nie chce się zainstalować, na początku kliknąłem poprzedni link pobrałem, otworzyło się jakby wiersz poleceń i coś się tam zainstalowało, po pobraniu nowszej wersji otworzyło się te same okno na ułamek sekundy, restartowałem komputer i dalej jest, jak było, po odinstalowaniu i znowu kliknięciu to samo i dalej starsza wersja, próbowałem ze zmianą na .inf i tak i tak: ASUS DRW-2014L1 Device ID IDE\CDROMASUS_DRW-2014L1_________________________1.01____\5&231AC529&0&0.0.0 Status 0x0180200a Started Problem 0x00000000 (0) Service cdrom Capabilities 0x00000000 Config Flags 0x00000000 Class CDROM Manufacturer (Standardowe stacje dysków CD-ROM) Hardware IDs IDE\CdRomASUS_DRW-2014L1_________________________1.01____ Compatible IDs GenCdRom Class GUID {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Location 0 Enumerator name IDE Description Stacja dysków CD-ROM Friendly name ASUS DRW-2014L1 Driver {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002 Physical Object Name \Device\Ide\IdeDeviceP0T0L0-3 UI number 0x00000000 Upper filters redbook Lower filters imapi Install State 0x00000000 Device Address 0x00000000 Device Configuration File cdrom.inf EnumPropPages32 storprop.dll,DvdPropPageProvider InfPath cdrom.inf InfSection cdrom_install ProviderName Microsoft DriverDateData 00 80 62 C5 C0 01 C1 01 DriverDate 7-1-2001 DriverVersion 5.1.2535.0 MatchingDeviceId gencdrom DriverDesc Stacja dysków CD-ROM Class CDROM EnumPropPages32 MmSys.Cpl,MediaPropPageProvider Installer32 storprop.dll,DvdClassInstaller SilentInstall 1 NoInstallClass 1 TroubleShooter-0 hcp://help/tshoot/tsdrive.htm Icon -51 LowerFilters ULCDRHlp Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 na początku kliknąłem poprzedni link pobrałem, otworzyło się jakby wiersz poleceń i coś się tam zainstalowało, A czy za pierwszym razem, po aktualizacji pojawił sie komunikat o znalezieniu nowego sprzętu? Spróbuj jeszcze z menadżera urządzeń. PPM na swój napęd i aktualizuj sterownik/ wskaż folder z rozpakowanym plikiem BIOS. Czytałem na forum Asusa o kłopotach z tą nagrywarka. Były problemy z aktualizacją Biosu. Pomogła wymiana taśmy na SATA. U ciebie nagrywara leci na IDE. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Nie pamiętam czy był komunikat o nowym sprzęcie, po wskazaniu folderu ze sterownikiem nie dało rady go zatwierdzić przycisk ok był nie aktywny. Po zgraniu na CD, wskazaniu, pliki były kopiowane, komputer pytał o ponowne uruchomienie, ale i tak guzik. Dziwi mnie dlaczego pod wcześniejszym xp DVD działało . Juto się odezwę. Hej. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Poczytałem o co chodzi z taśmą SATA i ok, ale powiedz na co i czy trzeba uważać by ją odpiąć tą co mam. Wystarczy przytrzymać "gniazda" i szarpnąć, jakiś zatrzask jest może ? Odnośnik do komentarza
greh Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Grigory, nic nie szarp, tylko delikatnie z rozwagą wyciągnij. Czasem trzeba użyć siły, ale bez przesady. Co do zatrzasków nie powinno żadnych być, jednak sprawdź dokładnie, niektóre wtyczki SATA lubią mieć metalowy zatrzask zapobiegający przypadkowemu wysunięciu się z gniazda. Odnośnik do komentarza
Grigory Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ok. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi