nexoo88 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam, dzisiaj avast podczas przeglądania fb zablokował stronę "hxxp://upd548.3owl.com/updateL2.exe" i wykrył Win32:Evo-gen [susp].Przeskanowałem komputer malwarebytes anti-malware i wykrył mi parę innych wirusów. Próbowałem je usunąć, lecz po ponownym uruchomieniu znów je wykrył.Prosiłbym o sprawdzenie logów. Malwarebytes Anti-Malwarembam-log-2013-09-09 (15-11-21).txtOTL:OTL.Txt Extras.TxtFRST:FRST.txtAddition.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Hmmm, ja tu nic czynnego nie widzę w raportach. Do skasowania przez SHIFT+DEL ten folder: C:\Users\Piotrek\AppData\Roaming\dclogs. Przeskanowałem komputer malwarebytes anti-malware i wykrył mi parę innych wirusów. Próbowałem je usunąć, lecz po ponownym uruchomieniu znów je wykrył. Czy po restarcie komputera na pewno są wykrywane te same obiekty? . Odnośnik do komentarza
nexoo88 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Tak, w kwarantannie Malwarebytes ma 2 pliki "DeltaTB.exe" typ "PUP.Optional.Babylon.A", 3x typ "Stolen.Data" z folderu dclogs, 2x "Malware.Trace" plik: DC_3FEXEC, 2x "FAKEM S" plik:appverif.exe . Folder dclogs usunięty. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ale mówisz o kwarantannie (magazyn izolowany, nieczynny i do opróżnienia). Ja pytam co jest aktualnie wykrywane nie w kwarantannie. Odnośnik do komentarza
htw Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Przepraszam, ze się wtracam ale dlaczego w tym przypadku demon Tools nie przeszkadza, pytam z ciekawości.. Notabene jeśli są w kwarantannie to w czym problem? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 htw, a widzisz tu log z GMER? Zdejmowanie emulacji napędów ma znaczenie tylko dla skanerów specjalizowanych w rootkitach, by wyeliminować hooki / locki określonych obiektów zgłaszane w tychże. Odnośnik do komentarza
htw Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Ano, myślałem, że przeszkadza to generalnie skanerom typu OTL, FRST etc. Teraz kapuje. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Tylko opisy GMER i ComboFix mają taką adnotację. Narzędzia ogólne wcale. Odnośnik do komentarza
nexoo88 Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Przeskanowałem jeszcze raz malwarebytes i nie wiem co się stało, ale tym razem nic nie wykrył. W każdym razie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Na zakończenie: 1. Porządki po narzędziach: przez SHIFT+DEL skasuj folder C:\FRST, w OTL uruchom Sprzątanie. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: KLIK. 3. Dla bezpieczeństwa zmień wszędzie hasła logowania w serwisach. 4. Zaktualizuj Gadu-Gadu 10 do lepszej wersji GG11 (mniej reklam): KLIK. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi