wieslaw531 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Proszę sprawdzić zachowanie zakładki: Zobacz nową zawartość. Odpisałem w temacie "Problem z dyskiem Stop ...." o 21:43 i po wybraniu zakładki ten post nie występuje. Inne posty przed i po nim są. Wylogowanie i ponowne zalogowanie zmienia sytuację. Posty występują na liście. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 U mnie wszystko normalnie = post jest, w nowej zawartości także się wyświetla. Nie wiem, co jest przyczyną takiego zachowania... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 To zobacz teraz post 300 w tym samym temacie. Masz go? Albo ten mój? EDYTA To chyba dotyczy niektórych działów. RR jest aktualny. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ja nie mam żadnych problemów z postami; nie wiem, skąd się to bierze. Przeglądarka to IE8? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Tak IE8. Dawid tu nie chodzi o problem z postami. Takich nie mam. Temat dotyczy zakładki Zobacz nową zawartość. Po wybraniu nie występują w wykazie niektóre posty w porównaniu do widoku na stronie głównej. Np przed chwilą odpowiedziałem w temacie Total Commandera i tego postu niema w wykazie Nowej zawartości. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) Wiem, w czym problem. Wejdź Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: ogólne -> Historia przeglądania -> Ustawienia Zaznacz "Za każdym razem, gdy odwiedzam tę stronę", a na pamięć podręczną przeznacz 8 MB (mniej się nie da). Wejdź Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: ogólne -> Historia przeglądania -> Usuń... Usuń tylko tymczasowe pliki internetowe. Potem przeglądarka do restartu. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Można ten problem i podobne całkowicie wyeliminować poprzez dodanie do nagłówka dokumentu: <meta http-equiv="expires" content="0" /> <meta http-equiv="pragma" content="no-cache" /> Natomiast to spowolni wczytywanie stron... Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez DawidS28 To, co na dole opisałem, odnosi się do dokumentów pobieranych z pamięci podręcznej, zamiast z serwera - w naszym przypadku jest to niepotrzebne. Skreślam. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Wiem, w czym problem. Wejdź Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: ogólne -> Historia przeglądania -> Ustawienia Zaznacz "Za każdym razem, gdy odwiedzam tę stronę", a na pamięć podręczną przeznacz 8 MB (mniej się nie da). Wejdź Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: ogólne -> Historia przeglądania -> Usuń... Usuń tylko tymczasowe pliki internetowe. Potem przeglądarka do restartu. Po tej modyfikacji jest gorzej. Na liście ostatni wpis jest z godz 10:08 - Jonasz. Brak wpisów minionej godziny mimo iż robię - odśwież stronę mając otwartą Nową zawartość. EDYTA Ale wpis Belfegora z 11:03 - mimo iż pojawił się przed chwilą już jest. Odnoszę wrażenie, że to dotyczy usera na jego koncie i jego wpisów. EDYTA 2 Po kilku minutach znowu wpis Belfegora zniknął z wykazu i pierwszy dostępny to ponownie z 10:08 - Jonasz. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Ok, zmień pobieranie na "Automatyczne". Zmniejszenie pamięci podręcznej nie powinno robić takich problemów. Posprawdzam po ustawieniach konta, czy są jakieś funkcje odpowiedzialne za to, ale wydaje się, że nie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Wróciłem na Automatycznie. W ciągu ostatniej godziny pisałem w dwóch tematach (RR oraz hardware). Brak tego wykazie nowej zawartości. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A oto obrazek z godz 22:03 Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Mam! Ustaw wg tego: Prawdopodobnie masz ustawione, by była pokazywana tylko zawartość, w której nie odpowiadałeś. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Trafiony - zatopiony. Tu był problem. Cyka aż miło. Czego dotyczy to: Włączyć wizualny edytor (RTE)? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Chodzi prawdopodobnie o tworzenie postów. W normalnym edytorze jeśli coś ma być pogrubione, to zostanie oznaczone [ b ] aaabbbccc [ / b ], a w edytorze wizualnym, jako aaabbbccc = to co widzisz, jest tym, co dostajesz. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Wracam do tematu zakładki Zobacz nową zawartość. Wg mnie funkcjonuje niezbyt korzystnie. Jeśli w ustawienia zrobię (chyba - bo są tylko dwie możliwości) - Od mojej ostatniej wizyty to po krótkotrwałym wylogowaniu i ponownym zalogowaniu brak wpisów. Jeśli natomiast ustawię opcję - wyświetl tematy w których nie odpowiedziałem (chyba lub podobnie) to filtr wyświetla tylko takie tematy co jest bez sensu. Brakuje opcji np. Wszystkie. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 "Zobacz nową zawartość" to ustawienie zależne od logowania (liczone względem każdego z osobna) i na to nic nie poradzę. Uzupełnia to "Dzisiejsza nowa zawartość" na spodzie forum, która liczy globalnie z ostatnich 24 godzin, i nie jest zerowana ta zawartość po przelogowaniu. Więcej postaci nowych nie widzę sensu robić. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Tak masz rację. Przepraszam nie zauważyłem tej opcji na dole. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi