Skocz do zawartości

Dysk chroniony przed zapisem (Pendrive)

rossoneri92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Posiadam Pendriva firmy PLATINET 4GB i służy on jako pamięć do Xboxa 360. Ostatnio chciałem na tego pendriva zgrać patcha do gry Pro Evolution Soccer 2013 z drugiego pendirva i podczas zgrywania w połowie wyskoczył błąd i zwiesiło mi konsolę więc musiałem wyłączyć ją z sieci i gdy odpaliłem ponownie konsole to niestety wyskoczył mi już komunikat jeśli chodzi o pendriva że "Dysk jest chroniony przed zapisem" i teraz mam pytanie jak to naprawić i z góry mówię że próbowałem już to "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies" i mam tam na zero i dalej to samo mało tego dodam że jak dam właściwości pendriva to nie mam zakładki zabezpieczeń i nie mam pojęcia co mam dalej z tym zrobić. Proszę o pomoc i z góry dziękuję !

PS: Mój system windows to Vista.

Dane Techniczne !

Protocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 500mA

USB Device ID: VID = 090C PID = 1000
Serial Number: 12032293010054

Device Revision: 1000

Controller Vendor: SMI
Controller Part-Number: SM3257ENAA - ISP 120223-AA-
Flash ID code:      98D79892 - Toshiba - 1CE/Single Channel [TLC] -> Total Capacity = 4GB

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Hahaaa - byłeś tu: http://www.instalki.pl/demonstracje/systemowe/10425-naprawa-pendrive-dysk-jest-zabezpieczony-przed-zapisem.html Wpis - ta sama treść i data jak na tutejszym forum.
Coś sam próbowałeś znaleźć? Instrukcja jest prosta i zrozumiała. Dobrze. Idąc na skróty: właściwym narzędziem dla Twojego pendraiva wydaje się być SMI SM3257ENAA MPTool V2.03.58 v8 K1129 - http://flashboot.ru/files/file/252/#!prettyPhoto
Ale gwarancji nigdy nie ma i nikt takiej nie daje. Oczywiście zapomnij, że po operacji tym narzędziem znajdziesz jakieś dane na flashu USB i je czymkolwiek odzyskasz!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...