heross2 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Posiadam monitor Samsung 2023 NW oraz kartę graficzną AMD Radeon HD 6900 Series. Za każdym razem, gdy włączam komputer wyskakuje mi okienko z informacją od mojego monitora: Not Optimum Mode Recommended Mode: 1680x1050 60Hz Niestety, nigdzie nie ma takiej rozdzielczości dla mojego monitora. Używam cały czas 1600x1200, ale teraz postanowiłem to naprawić. Komunikat pojawia się także, gdy uruchamiam gry. Sterowniki mam dokładnie z 2008-02-25, a ich wersja to 3.0.0.0. Kreator aktualizacji sterowników wykazał, że jest on aktualny. Nowszych niestety nie znalazłem. Gdy wchodzę w: prawy na pulpicie>rozdzielczość ekranu rozpoznaje mi ekran jako: Urządzenie wyświetlające na VGA Mój system operacyjny to Windows 7. Monitor jest podłączony normalnie, do komputera stacjonarnego. Dodam, że problem jest od nowości, ale po prostu z mojego lenistwa nic z tym nie robiłem. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Spróbuj zainstalować sterownik z tej strony KLIK Do pobrania na dole strony. Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Natywna rozdzielczość Twojego monitora to 1680 x 1050 a z tego co piszesz używasz kabla VGA Odnośnik do komentarza
heross2 Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 No więc tak. Po zainstalowaniu sterownika, który podał Aux monitor wykrył optymalną rozdzielczość. Jedno małe ale. Mianowicie na pulpicie po bokach są czarne paski. Wygląda to tak, jakby rozdzielczość nie pasowała do monitora. Z kolei gdy piszę tutaj, i włączoną mam przeglądarkę to czarnych pasków nie ma. Problem tylko na pulpicie. Oczywiście komunikat już nie wyskakuje. Co do tego kabla to nie mam zielonego pojęcia czemu mi tak wykrywa. Kabel jest nowy, taki jak był przy zakupie. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Dziwna sprawa z tym pulpitem, mógłbyś zrobić screenshoota z tego pulpitu? Odnośnik do komentarza
heross2 Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Screen w załączniku. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Przecież tu wszystko pasuje, paski są po prostu od tapety która ma inną rozdzielczość niż ta, z którą działa monutor. Pobierz sobię inną Odnośnik do komentarza
heross2 Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Problem rozwiązany. Temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
Aux Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Przecież tu wszystko pasuje, paski są po prostu od tapety która ma inną rozdzielczość niż ta, z którą działa monutor. Pobierz sobię inną Dokładnie dlatego potrzebowałem screenshot. Widać po pasku na dole że wszystko gra. Tylko Tapeta jest za mała Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi