Skocz do zawartości

Problem z dyskiem

RoGu3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem dotyczy HDD w laptopie Acer Aspire V3-571G. System operacyjny to Windows 8. Komputer działał normalnie i w pewnym momencie pojawił się BSOD. Przy restarcie uruchamiała się automatyczna naprawa i BSOD. Nie pomagało odświeżanie, resetowanie systemu, fixmbr, fixboot. Przy przeinstalowaniu systemu także ukazał się BSOD.

Info o dysku:

post-11521-0-17346500-1378384304_thumb.png

Wynik SMART :

post-11521-0-89687000-1378384305_thumb.png

Próbowałem też zeskanować dysk w MHDD, ale proces doszedł do 5% i ukazała się taka informacja

post-11521-0-56577200-1378384338_thumb.jpg

Moje pytanie jest takie, czy  da się jeszcze odratować ten dysk czy lepiej wysłać lapka do serwisu, bo jest jeszcze na niego gwarancja. Zależy mi czasie, więc serwis to ostateczność.  Przy okazji byłbym wdzięczny gdyby ktoś wypowiedział się w sprawie serwisu Acera.

Dzięki z góry za pomoc

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Teraz podobno serwis Acera uwija się momentalnie, góra kilka dni (gdzieś ostatnio to wyczytałem...)

Można próbować się kontaktować z serwisem Acera czy by mogli zabrać sam dysk (ale backup danych jeśli to możliwe zrobiony być musi bo pójdą do piachu), ew czy by wysłać dysk do samego seagate'a.