Macbrc Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam, posiadam Laptopa Acer e1-571g, intel core i3, 6GB ram, geforce 620gt z 1gb ram. Problem jak w temacie - przy włączaniu komputera tuż przed ekranem logowania jakies 15 sekund widnieje czarny ekran z kursorem, probowałem przywracać system do poprzedniego punktu, skanować przez antywira i inne programy wyszukujące błędy w rejestrze, ale problem pozostał. Przeskanowałem jeszcze programem OTL ale nie wiem co dalej zrobić z dwoma plikami tekstowymi. Proszę o podsunięcie możliwego rozwiązania, ponieważ jest to irytujące. Załączam logi z programu OTL Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Nowe zasady działu wprowadzają wymóg podania raportów z FRST. Temat przenoszę i tak do działu Windows, bo oznak infekcji nie notuję. Problem jak w temacie - przy włączaniu komputera tuż przed ekranem logowania jakies 15 sekund widnieje czarny ekran z kursorem, probowałem przywracać system do poprzedniego punktu, skanować przez antywira i inne programy wyszukujące błędy w rejestrze, ale problem pozostał. Z raportów nic nie wynika konkretnego. Sugestie: - Wg raportu świeża instalacja sprzed zaledwie kilku dni to sterowniki NVidia. Więc może coś tu jest nie tak. PS. Do aktualizacji sterowników nie używaj wynalazków automatycznych typu DriverGenius. - Na wszelki wypadek odinstaluj Malwarebytes' Anti-Malware (tu wersja z rezydentem). Było kilka przypadków na forum z efektem czarnego ekranu. - Zaktualizuj Windows (brak SP1 i reszty majdanu wydanego po SP1): 64bit- Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 8.0.7600.16385) . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi