iksigrek Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Co prawda chodzi o Win Server 2008, ale z tego co wiem, większość fragmentów systemu to ten sam shit ;/ Problem objawia się następująco: --nie mogę przenieść katalogu A do B, C, czy nawet D, otrzymuję komunikat "Musisz mieć uprawnienia do wykonania tej operacji" --Wszystkie katalogi są własnością użytkownika z którego kożystam (z grupy administratorzy) --dla pewności jeszcze raz wszędzie nadałem sobie full pakiet uprawnień i przejąłem katalogi na własność z dziedziczeniem w dół, a gdzieniegdzie w głębi folderów zrobiłem to nawet ręcznie (poza dziedziczeniem). --i teraz najfajniejsze - jeśli zacznę przenosić po koleii pliki i foldery z katalogu A, do dowolnego innego po jednym / kilka na raz - okazuje się, że mogę to zrobić bez problemu. Jednak przeniesienie A jako całości wywala komunikat o jakim wspomniałem. --wygląda na to, że w A, istnieje jeden ferelny folder (powiedzmy A3). W nim są pliki i foldery, które muszę również przenosić osobno lub grupami do odpowiednika stworzonego w np. C. --Ile razy bym nie przeniósł w ten sposb ręcznie wszystkiego między B, C, D itd...to jeśli w "nowym" A jest i A3, Tracę możliwość przeniesienia Ajako całości... Co jest ? ; ) Odnośnik do komentarza
Rucek Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 zobacz, może ten program pomoże: http://www.bleepingcomputer.com/download/grantperms Obsługa programu: w oknie wklejasz ścieżki i klik w Unlock. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi