NetKnight Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Kupiłem sobie MUM marki Hama i chciałbym go sobie zabezpieczyć przed infekcją przed pierwszym użyciem. Mogę liczyć na pomoc? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 A byłeś tu - https://www.fixitpc.pl/topic/92-zabezpieczenia-przed-infekcjami-z-usb ?Ja mogę zarekomendować Panda USB Vaccine, bo sam z niej korzystam.W czasie instalacji dodatkowo zaptasz 'Automaticaly vaccinate any new inserted USB Key' - wtedy to każde podpinane do gniazda USB urządzenie będzie automatycznie szczepione nieusuwalnym obiektem autorun.inf, bez względu na to czy taki obiekt już istnieje czy też nie.A taki obiekt może pochodzić od infekcji lub został... wcześniej obezwładniony przez podpięcie pendriva np. bootującej płytki z którąś z dystrybucji linuksa. Pod Windowsem usunięcie (ot, tak) w/w pliku nie grozi. Tylko 'format' pena a wraz z nim utylizacja tegoż obiektu. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi