xNevan Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Z racji nadchodzącego przerwania przez MS wypuszczania aktualizacji na XP zaczynam zastanawiać się nad kupnem Windowsa 7. Mam jednak problem z wyborem między wersjami 32 i 64-bitową. Poczytałem trochę o różnicach lecz ciągle nie wiem, która z nich byłaby lepsza dla mojego starego zestawu komputerowego (amd athlon 4800 2x 2,6 GHz, 2GB ramu). Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
motionMixxx Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 jeśli posiadasz 2gb pamięci RAM to wersja 32 bitowa Odnośnik do komentarza
gajowy Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Moim zdaniem nie ma sensu inwestować w ten sprzęt (bo chyba nie zamierzasz piracić? ). Pomimo upływu lat staruszek XP wciąż jeszcze daje radę w wielu zastosowaniach, a w tych, w których sobie nie poradzi, nie poradzi sobie pewnie i hardware. Zakończenie wsparcia przez M$ nie oznacza, że automatycznie przestanie działać. Nie będą tylko poprawiane błędy systemu. Mogą pojawić się problemy z obsługą nowego sprzętu ale za jakiś czas i tak zmienisz platformę. Odnośnik do komentarza
xNevan Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Brat ma uprawnienia do darmowego Windowsa (coś z technikum informatycznego). A co do poprawy błędów to bardziej martwię się o ataki ze strony wirusów. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi