Skocz do zawartości
14 stycznia 2020 - Koniec wsparcia Microsoftu dla Windows 7 ×

Problem z instalacją SP1 w Win7

kosa351

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
mam pewien irytujący problem z jednym komputerem. Mianowicie nie mogę zainstalować SP1.
Sytuacja wygląda tak. Windows Update pobiera, instaluje, zamykanie systemu i dalsza instalacja, restart, dalsza aktualizacja i po kilku chwilach instalacja zmienia się w wycofywanie zmian, restart i po zalogowaniu błąd: 0x80070490
http://i.imgur.com/UDjibc4.png

Co próbowałem:

• wyłączony AV
  • usunięcie folderu SoftwareDistribution
  • ręczne pobranie pakietu SP1 i instalacja
  • resetowanie usług WU

Drażni mnie to strasznie. Może przyjdzie wam jakieś rozwiązanie.

Jeszcze małe pytanie. Folder Winsxs. Ogromna ilość plików (~100K) i zajmuje ponad 20GB. Co zrobić z tym fantem?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

kosa351

10% (to wcześnie) sugeruje wadę w fazie aplikowania sterowników. Ale bez zgadywania. Potrzebne konkrety:

1. Uruchom "Narzędzie analizy gotowości aktualizacji systemu" (chyba że już to zrobiłeś): KLIK. Gdy ukończy:

2. Przekopiuj na Pulpit cały katalog C:\Windows\Logs\CBS + plik C:\Windows\inf\setupapi.dev.log, wszystko zzipuj > na hosting > podaj tu link.

Cytat

Jeszcze małe pytanie. Folder Winsxs. Ogromna ilość plików (~100K) i zajmuje ponad 20GB. Co zrobić z tym fantem?

Nie podejmuj żadnych działań. Temat: KLIK.

.

Tak jak mówiłam, problem z instalacją sterowników ("Failed uninstalling driver updates"):

Pokaż ukrytą zawartość

Problem stanowi ten sterownik:

!!!  sto: Failed to find driver update 'C:\Windows\WinSxS\amd64_usbvideo.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16543_none_8a1a2513d42628c3\usbvideo.inf' in Driver Store. Error = 0x00000490

1. Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę:

pnputil -a C:\Windows\WinSxS\amd64_usbvideo.inf_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16543_none_8a1a2513d42628c3\usbvideo.inf

Jeśli zgłosi się prośba o instalację sterownika, potwierdź.

2. Zresetuj system. Ponów próbę instalacji SP1.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...