wiktorpl Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 witam, będę w najbliższym czasie kupować nowy komputer stacjonarny. Do tej pory używam jeszcze od 8,5 roku win xp. Komputer używam głównie do internetu, oglądania filmów, zdjęć i prostych gierek. Czy jest jeszcze sens kupować komputer z win 7? Bo co do win 8 to mam wątpliwości, ale kieruje sie glownie opiniami innych, bo sam nie miałem z nim do czynienia. Edit: Wybrać win 7 czy win 8? Odnośnik do komentarza
siwyp Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Kup komputer bez systemu i sam sobie zainstaluj Win7, nawet się nie zastanawiaj żeby zostać na xpku. Myślę, że 90% użytkowników windowsa Ci to powie. Odnośnik do komentarza
wiktorpl Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 ja na xp nie chce zostać, tylko się waham czy wziąść win 7 czy win 8? Windows 7 jest już stary bo z 2009, a opinie o win 8 nie są najlepsze. Czy opłaca się kupić coś starszego? Jakie są za i przeciw obu systemów? Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Najlepiej samemu się przymierzyć np. w jakimś markecie i sprawdzić czy ci system odpowiada wizualnie i pod względem filozofii interfejsu. Jeżeli chodzi o podstawę systemu to dużych różnic między tymi dwoma seriami nie ma a kontrowersje wzbudza właśnie komunikacja z użytkownikiem. Mnie osobiście odrzuca styl graficzny (nie sam interfejs jako taki ale jego wygląd) ale to rzecz gustu. Czy międzymordzie powinno w ogóle być zauważane (i wzbudzać kontrowersje) to już temat na oddzielną dyskusję pamiętaj jedynie, że większość głosów negatywnych dotyczących ósemki dotyczy właśnie tego. Mamy sytuację jakby klub książki zamiast skupić się na treści i emocjach dyskutował na temat czy okładka jest odpowiednio twarda, czcionka ma ładny krój a farba odpowiedni zapach a to są chyba jednak rzeczy mniej istotne. pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi