Skocz do zawartości

Problem: nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll

gregory97

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dlatego, że na forum widzialem już kilka podobnych postów zakładam i ten licząc na szybka pomoc. Z góry przepraszam jeśli umiesciłem to w złej zakładce. Od jakiegos czasu po włączeniu pewnych gier i aplikacji wyskakuje mi problem nastepujacej treści: "nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll". Uprzejmie proszę o szybką. Odrazu dodam, że w sprawach systemu jestem zielony, więc prosze o wyrozumiałość.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Witam na forum,

z podesłanego dumpa wynika, że problemem jest plik shfolder.dll znajdujący się w katalogu c:\windows\system32. Przejdź zatem do tego katalogu i zmień nazwę pliku z shfolder.dll na shfolder.old

Pokaż ukrytą zawartość

m.g.

"Ochrony plikow systemu windows nie mozna zainicjowac skanowania chronikonych plików systemowych. Okresliny kod błędu: 0x000006ba Serwer RPC jest niedostępny." - takie cos mi wyskakuje.

A i do programow przy ktorych wyskkuje ten komunikat doszdł: Panda Cloud Antivirus Free.

Czy zna ktos przyczynę tego problemu, gdyż wczoraj rano grałem w NFS, a wieczorem juz go nie włączyłem?

Bezpośrednią przyczyną problemu jest błędna wersja biblioteki, która nie jest pod ten system - w katalogu systemowym masz wersję z Windows 7, a nie XP, co po prostu nie może działać poprawnie. Aby to naprawić, należy przywrócić właściwą wersję tej biblioteki, odpowiednią dla XP i do tego należy użyć polecenia sfc. W Twojej przeróbce systemu mechanizm sfc był (jest?) uszkodzony i przyznaję, że to mi (i innym) odcina możliwość pomocy.

Możesz spróbować ręcznie offline'owo podmienić tę bibliotekę na właściwą pochodzącą ze sprawnego systemu XP, ale w tym już musisz poszukać wsparcia gdzie indziej - nie wspieram nielegalnych przeróbek systemów i dopóki nie postawisz oryginalnego systemu nie będę w stanie Ci więcej pomóc.

m.g.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...